Tikras lietuviškas močiutės medaus tortas

Ką iškepti Lietuvos šimtmečiui? Žinoma, tai, ką kepdavo mūsų močiutės ir mamos! Medaus tortu kvepėjo turbūt ne vieno iš mūsų vaikystė. Receptas, perduodamas iš kartos į kartą, būdavo negrabia ranka įrašytas močiutės svarbiausių kepinių sąsiuvinyje. Taigi šiandien siūlome jį išsikepti, o rytoj - pagardinus vaikystės prisiminimais, skanauti!
Medaus tortas
Medaus tortas / 123RF.com nuotr.

Tortui reikės:

Tešlai:

  • 3 valg. š. medaus,
  • 1 st. cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 50 g sviesto,
  • 4 st. miltų.

Kremui:

  • 4 st. riebios grietinės,
  • 1/2 st. cukraus,
  • pakelio vanilinio cukraus.

Papuošimui:

  • 1 st. lazdyno riešutų.

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios baltos masės. Supilkite atvėsusį sviestą ir gerai išmaišykite.

Į masę suberkite kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišykite.

Tešlą paskirstykite į 6 dalis, tepkite ant kepimo popieriaus ir iškepkite papločius.

Papločius apipjaukite pagal vieno dydžio apvalią formą. Kraštelius sutrupinkite arba sutarkuokite - jais papuošite torto viršų.

Kremui išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pertepkite atšalusius papločius ir torto viršų, apibarstykite trupiniais.

Riešutus pakepinkite keptuvėje be riebalų, kai atvės, nutrinkite luobeles ir papuoškite torto viršų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?