Traški plutelė, sultingas įdaras: burnoje tirpstantys Edvino kibinai

„Jeigu jau ir jūs tą skonį jaučiat, galit pagal šį receptą pasigaminti ir mėgautis tikriausiai skaniausiais kibinais“, – rašo Edvinas ir dalinasi savo kibinų receptu su visais 15min skaitytojais.
Kibinai
Kibinai / Edvino Banionio nuotr.

10 kibinų reikės:

Tešlai:

Gaminimas:

Į miltus sutarkuojame sviestą. Kiaušinį išplakame su grietine ir druska. Viską sumaišome ir dedame į šaldytuvą apie 30 min.

Per daug neminkykite, kad neištirptų sviestas.

Mėsos įdarui:

  • 500 g mėsos,
  • 3 v.š. grietinės,
  • 1 svogūno,
  • prieskonių.

Įdarui aš dažniausiai renkuosi kiaulienos sprandinę bei vištieną.

Svarbiausias dalykas - NEDĖKIT MALTOS MĖSOS!

Mėsą sukapokit, kas nemoka, tiesiog smulkiai supjaustykit.

Pakepkite svogūnus, sudėkite į mėsą, pagardinkite prieskoniais bei grietine. Viską gerai išmaišykite.

Gaminimas:

Iškočioti delno dydžio apskritimą, sudėti įdarą, užlankstyti.

Patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15-20 min., kol gražiai apskrus ir bus auksinės spalvos.

Edvino Banionio nuotr./Kibinai
Edvino Banionio nuotr./Kibinai

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis