10 kibinų reikės:
Tešlai:
- 150 g miltų,
- 150 g sviesto,
- žiupsnelio druskos,
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. grietinės 30%
- Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!
Gaminimas:
Į miltus sutarkuojame sviestą. Kiaušinį išplakame su grietine ir druska. Viską sumaišome ir dedame į šaldytuvą apie 30 min.
Per daug neminkykite, kad neištirptų sviestas.
Mėsos įdarui:
- 500 g mėsos,
- 3 v.š. grietinės,
- 1 svogūno,
- prieskonių.
Įdarui aš dažniausiai renkuosi kiaulienos sprandinę bei vištieną.
Svarbiausias dalykas - NEDĖKIT MALTOS MĖSOS!
Mėsą sukapokit, kas nemoka, tiesiog smulkiai supjaustykit.
Pakepkite svogūnus, sudėkite į mėsą, pagardinkite prieskoniais bei grietine. Viską gerai išmaišykite.
Gaminimas:
Iškočioti delno dydžio apskritimą, sudėti įdarą, užlankstyti.
Patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15-20 min., kol gražiai apskrus ir bus auksinės spalvos.
Dėkojame Edvinui už receptą!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!