Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trupininiai pyragai su rudens gėrybėmis: tiks ir slyvos, ir obuoliai, ir pomidorai

Trupininius pyragus dar galima pakrikštyti pradinukų kepiniais, nes juos (dažniausiai) kepti itin paprasta. Nereikia jokių tešlų minkymų, kildinimų ar kitų kulinarinių operacijų, tiesiog padarei trupinius, subėrei ant sezoninių gėrybių ir – į orkaitę. Pabandykite!
Trupininis desertas su uogomis
Trupininis desertas su uogomis / Vida Press nuotr.
Trupiniuotis su mėlynėmis
Receptas: Trupiniuotis su mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (120 gr. maltų ir 80 gr. grūstų trupiniams)
Sviestas: 110.00 g (100 gr. kambario temperatūros trupiniams ir šaukštelis įdarui)
Cukrus: 145.00 g (pusė stiklinės trupiniams ir 20 gr. įdarui)
Miltai: 110.00 g (100 gr. trupiniams ir 10 gr. įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį trupiniams ir įdarui)
Obuoliai: 300.00 g (įdarui)
Mėlynės: 160.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių įdarui)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.

2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.

4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.

5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas
Receptas: Trupininis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 169
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Obuoliai: 600.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.

5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.

6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus !

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais
Receptas: Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (įvairūs)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas, kietasis)
Sviestas: 50.00 g (tešlai ir gabalėlis formai patepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pomidorams kepti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Patepkite formą sviestu.

2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.

3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol nugaruos skystis. Sudėkite česnako skilteles ir raudonėlius.

4. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sviestą, suberkite miltus, sūrį, druską ir „Provanso“ žoleles.

5. Viską sutrinkite iki smulkių trupinių.

6. Sudėkite įdarą į formą, įberkite kaparėlių. Lygiu sluoksniu užberkite trupinius.

7. Kepkite trupiniuotį mažose formelėse iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, viršus turi gražiai apskrusti. Tiekti galima su mocarela.

Trupiniuotį gamino kulinarė E. Monkevič

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“ 

Suskleisti
Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
Receptas: Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Slyvos: 8.00 vnt. (be kauliukų, supjaustytos gabalėliais)
Šilauogės: 1.00 sauja (šviežių arba šaldytų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (šviežių)
Kokosų palmių cukrus: 4.50 valg. š. (1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams)
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (be glitimo; trupiniams)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (galite keisti avižų miltais; trupiniams)
Kokosų aliejus: 80.00 g (trupiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (trupiniams)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelių arba skaldytų; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Suskleisti
Trupininis slyvų ir varškės pyragas
Receptas: Trupininis slyvų ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 700.00 g (įvairių rūšių be kauliukų; įdarui)
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š. (2 šaukštai įdarui ir 3 šaukštai tešlai)
Varškė: 150.00 g (trupiniams)
Miltai: 150.00 g (kvietinių self-raising (jeigu neturite, papildomai dėkite 1 nubrauktą arbat. šaukšt. kepimo miltelių); trupiniams)
Sviestas: 170.00 g (trupiniams)
Migdolai: 90.00 g (trupiniams)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (trupiniams)
Ledai: 6.00 valg. š. (arba jogurto; patiekimui (tačiau galite ir netiekti))
Kaip gaminti

Pyragas skanus ir su viena slyvų rūšimi, bet tikrai verta sumaišyti ir kelias skirtingas jų rūšis – tada išeina platesnė skonių, tekstūrų ir spalvų skalė.

Kepimui naudojau šiek tiek platėjantį keraminį kepimo indą – dugno skersmuo 20 cm, viršaus – 25 cm, aukštis – 4,5 cm.

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, režimas – su vėjeliu.

2. Supjaustome slyvas (vieną slyvą į 4–6 dalis) ir sudedame jas į puodą, kartu beriame du šaukštus rudojo cukraus. Kaitiname ant vidutinės ugnies 15 minučių.

3. Kol slyvos minkštėja, pasiruošiame trupinius. Elektriniame smulkintuve (blenderyje) sumalame migdolus iki miltų birumo ir beriame į didelį dubenį, ten pat beriame 3 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame trečdalį muskato riešuto, persijojame miltus ir per tą patį sietelį šaukštu pertriname varškę. Iš šaldytuvo išimtą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką į tą patį dubenį.

 

4. Rankomis papurename visus dubenyje esančius ingredientus ir tada pradedame trinti tarp rankų. Taip darome kol susiformuoja trupiniai – užtruksite kelias minutes. Nepersistenkite, kad išliktų maži sviesto gabaliukai.

5. Į kepimo indą supilame slyvas ir ant viršaus beriame trupinius, juos tolygiai paskirstome. Kepame 30 minučių – paskutines penkias minutes stebime, kad per daug neapskrustų viršus.

6. Pyragą valgome šiltą, su ledais arba jogurtu (jogurtą galima saldinti arba nesaldinti klevų sirupu). Iš pradžių atrodys, kad slyvos plaukia, bet, kepiniui šiek tiek pravėsus, arba kai jis visai atšąla, skysčio nebelieka.

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 135
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti
Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Juodųjų serbentų uogienė 300.00 g
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišykite, išminkykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

3. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi. 

4. Tešlą sutarkuokite tarka į sviestu išteptą kepimo indą. Truputį tešlos palikite užtarkuoti ant viršaus.

5. Ant sutarkuotos tešlos užkrėskite juodųjų serbentų uogienės, užpilkite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite likusią tešlą.

6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 320.00 g
Vermutas: 100.00 ml (vaisiams mirkyti)
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Miltai: 500.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.

2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai neliks cukraus kristalų, įmuškite kiaušinius.

3. 300 g miltų ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į kiaušinių ir cukraus masę. Tešlą paskleiskite keturkampėje, riebalais išteptoje kepimo formoje. Ant jos paskleiskite smulkintus abrikosus.

4. Likusius miltus, margariną, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite ir mase apibarstykite abrikosus.

5. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

6. Atvėsintą supjaustykite gabalėliais, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.

Suskleisti
Trupininis pyragas su uogiene
Receptas: Trupininis pyragas su uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 82
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Miltai: 3.00 st. (2,5)
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1/2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogienė: (tirštos arba džemo - recepto autorė naudojo vyšnių uogienę, bet galite naudoti bet kokią kita mėgstamą) 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai.
  2. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla.
  3. Trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą, o likusią tešlą taip pat suvyniokite ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
  4. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą.
  5. Skardą dėkite į šaldytuvą dar ~15 min.
  6. Atvėsusį tešlos pagrindą gausiai aptepkite uogiene, kad susidarytų kelių centimetrų įdaro sluoksnis.
  7. Iš šaldymo kameros išimkite likusią tešlą, sutarkuokite stambia tarka ir gautais tešlos gabalėliais apibarstykite pyrago viršų.
  8. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30 min, kol viršus gražiai apskrus.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Veganiškas trupininis mėlynių pyragas
Receptas: Veganiškas trupininis mėlynių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Sėlenos: 240.00 g (avižų)
Saulėgrąžos: 75.00 g
Datulės: 180.00 g (šviežių, be kauliukų)
Kokosų aliejus: 100.00 g
Vanilės pupelių pasta: 2.00 arbat. š.
Mėlynės: 500.00 g (šviežių)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Sveikuoliškus uogų džemus, kuomet tam, kad uogos sutirštėtų, naudojamas ne cukrus ir pektinas, bet ispaninio šalavijo (chia) sėklos, daugelis tikriausiai jau išbanė. Tad šiame pyrage mėlynių "džemas" būtent taip ir sutirštintas. Kepinys labai nesaldus, tad jei esate smaližiai, galite padidinti pagrindui naudojamų datulių kiekį (šiek tiek cukraus prireiks tik gaminant mėlynių džemą). Arba pabarstykite cukraus pudra supjaustyto pyrago gabalėlius!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 C. Nedidelę kepimo skardą (20x30 cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite avižų sėlenas, saulėgrąžas, datules, kokosų aliejų ir vanilės pastą. Kapokite visą masę tol, kol ji sulips, apie 3-4 minutes. Atidėkite maždaug 1 stiklinę masės į šoną, o likusia padenkite kepimo skardos dugną, gerai prispausdami šaukštu masę prie dugno. Dėkite šią kepimo skardą į orkaitę ir kepkite apie 18-20 minučių, arba kol gražiai apskrus.

3. Kol pagrindas kepa, mėlynes su cukrumi suberkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Kai mėlynės pradės trūkinėti ir skirsis sultys, suberkite chiasėklas ir toliau virkite, maišydami, apie 10 minučių, arba kol masė taps tiršta, tarsi džemas. Džemą suverskite ant apkepto pyrago pagrindo, išlyginkite paviršių, ir ant viršaus užbarstykite trupinius, padarytus iš atidėtos tešlos.

4. Kepkite dar apie 20 minučių, arba kol trupiniai gražiai pagels. Atvėsinkite pyragą, tada įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai sukietėtų.

5. Kai sustings, supjaustykite kvadratėliais.

Suskleisti
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Receptas: Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 117
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 200.00 g (šalto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogienė: 400.00 g (juodųjų serbentų)
Kaip gaminti

1. Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.

2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Uogienę lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai