Blynams reikės:
- 70 g špinatų,
- 1 didelio banano (be žievės svėrė 120 g),
- 250 g pieno,
- 2 kiaušinių,
- 290 g avižų miltų,
- 80 g spelta miltų,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 100 g tirpinto sviesto.
Gaminimas:
Špinatus, pieną, bananą, kiaušinius sutriname trintuvu. Į plakinį sudedame miltus, viską sutriname. Į trintą masę supilame tirpintą sviestą ir sudedame kepimo miltelius, viską išmaišome. Kepame ant keptuvės apverčiant blyną, kol iš abiejų pusių gelsvai apskrus.
Iš šios masės blynų gavosi 10 didelių blynų, jei planuojate blynus kepti mažesnei šeimai, porcijas mažinkite per pusę. Aš patiekiau su graikišku jogurtu ir šviežiomis uogomis.
Nepatikėsit, bet tai labai skanu! Kristina.
Dėkojame Kristinai D. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!