Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys viename - gražu, skanu, sveika: Kristinos špinatų blynai su avižiniais miltais ir bananais

„Šiuo sudėtingu metu daug gaminame, bet labai dažnai į mūsų pilvus papuola daug nesveikų patiekalų“,- rašo 15min skaitytoja Kristina ir siūlo sveikesnių blynų alternatyvą. Be to, kad šie blynai sveikesni, jie yra labai skanūs ir be galo estetiškai atrodo. Tad skubame į virtuvę!
Špinatų blynai su avižiniais miltais ir bananais
Špinatų blynai su avižiniais miltais ir bananais / Kristinos Dembinskienės nuotr.

Blynams reikės:

  • 70 g špinatų,
  • 1 didelio banano (be žievės svėrė 120 g),
  • 250 g pieno,
  • 2 kiaušinių,
  • 290 g avižų miltų,
  • 80 g spelta miltų,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 100 g tirpinto sviesto.

Gaminimas:

Špinatus, pieną, bananą, kiaušinius sutriname trintuvu. Į plakinį sudedame miltus, viską sutriname. Į trintą masę supilame tirpintą sviestą ir sudedame kepimo miltelius, viską išmaišome. Kepame ant keptuvės apverčiant blyną, kol iš abiejų pusių gelsvai apskrus.

Kristinos Dembinskienės nuotr./Špinatų blynai su avižiniais miltais ir bananais
Kristinos Dembinskienės nuotr./Špinatų blynai su avižiniais miltais ir bananais

Iš šios masės blynų gavosi 10 didelių blynų, jei planuojate blynus kepti mažesnei šeimai, porcijas mažinkite per pusę. Aš patiekiau su graikišku jogurtu ir šviežiomis uogomis.

Nepatikėsit, bet tai labai skanu! Kristina.

Dėkojame Kristinai D. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?