Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus.
Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...
Pasiruoškite visame pasaulyje maisto ekspertų vertinamą jaučio liežuvį ir pagardinkite jį populiariausiais žiemos prieskoniais.
Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!
Tinklaraštis bulviukose.lt: Kalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Sičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies
Artėjant žiemai visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.
Ruginiai miltai šiems sausainiais suteiks gražią spalvą ir įdomią tekstūrą.
Mažučiai simpatiški rutuliukai, papildyti datulėmis, razinomis, riešutais ir kvapniais prieskoniais, gali tapti išsigelbėjimu praalkus ar panorus ko nors skanaus, o ir vertingo.
Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!
Šios salotos būtų visai paprastutės, jei ne pikantiškas, egzotiškas jų padažas. Jos tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies, o gali būti ir savarankiškas užkandis.
Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.
Išbandykite lengvos, aromatingos azijietiškos sriubos receptą, kuriuo dalijasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana.
Pastarnokų troškinys su morkomis ir imbieru – gardus ir lengvai virškinamas patiekalas, kuris greitai numalšins alkį ir padės jaustis žvaliai.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalinu kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai pateikiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks. Sriubos nepamirškite apibarstyti kalendų lapeliais ir įspausti žaliosios citrinos sulčių.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.
Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.
Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus.
Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.