Karštieji patiekalai 27 puslapis

Graikiniais riešutais ir razinomis įdarytos vištų šlaunelės

Graikiniais riešutais ir razinomis įdarytos vištų šlaunelės 2 asm.

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 centimetrus (prie galo šlaunelės). 2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, iš...
Vištienos kukulių ir daržovių šašlykai

Vištienos kukulių ir daržovių šašlykai 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su grietinėle ar grietine, vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išsukite. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir apkepkite keptuvėje ant didesnės ugnies nuolat vartydami,...
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis

Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis 4 asm.

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais. 2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite,...
Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu

Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš...
Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais

Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle. Česnaką susmulkinkite ir su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska sudėkite į paruoštą faršą, gerai išmaišykite. Razinas ir džiovintus abrikosus išmirkykite šaltame vandenyje. Dž...
Purus vištienos kepsnys

Purus vištienos kepsnys 4 asm.

1. Filė supjaustykite siauromis juostelėmis ir pabarstykite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į maltą filė įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite. Morkų ir...
Pyragas su porais ir pievagrybiais

Pyragas su porais ir pievagrybiais 8 asm.

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dė...
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu

Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu 2 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus ž...
Savojos kopūstų apkepas

Savojos kopūstų apkepas 4 asm.

1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais. 3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite...
Citrininė menkė

Citrininė menkė 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apšlakstykite balzaminiu actu ir palikite 15 minučių. 2. Batono riekes sulaužykite, sutrinkite rankiniu ar elektriniu grūstuvu iki trupinių. Taip pat sugrūskite...
Svogūnų ir sūrio pyragas

Svogūnų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Tešlą atšildykite. Lakštą įtieskite į apvalią kepimo formą, kraštelius užlenkite į vidų. 2. Suberkite 100 g tarkuoto parmezano ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. 3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, vytintą kumpį...
Karameliniai paukštienos kepsneliai

Karameliniai paukštienos kepsneliai 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais. 2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies,...
Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos veršiena

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos veršiena 3 asm.

1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pabarstykite bulvių prieskoniais ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą kepimo indą. 2. Maltą veršieną sumaišykite su grietine ar grietinėle, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. 3....
Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas

Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas 4 asm.

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. 2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis....
Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu

Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu 3 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite...
Faršo ir kukurūzų apkepas

Faršo ir kukurūzų apkepas 4 asm.

1. Kukurūzų kruopas išvirkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, kukurūzų kruopomis ir konservuotais kukurūzais. 2. Svogūną, česnaką, paprikas ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą, gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais,...
Jautienos kepsniai su pievagrybiais

Jautienos kepsniai su pievagrybiais 2 asm.

1. Jautienos faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, kiaušiniu, pipirais, druska ir maltos mėsos prieskoniais. Iš faršo formuokite suplotus kepsnius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. 2. Sudėkite kepsnius į aliejumi apšlakstytą...
Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis

Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis 4 asm.

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 3 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį. 2. Nuluptą imbierų šaknį, česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su baltuoju vynu. Pagal skonį įberkite citrininių pipirų, cukraus, druskos, išmaišykite. 3. Gauta mase...
Avienos faršo kepsniai ant iešmų

Avienos faršo kepsniai ant iešmų 3 asm.

1. Avienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintu aitriuoju pipiru, pipirais, druska. Labai gerai išminkykite ir suberkite žalumynus, dar kartą išminkykite. 2. Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite pailgus kepsnius....