Karštieji patiekalai 37 puslapis

Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai 4 asm.

1. Paruoškite maltą mėsą: įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. 2. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruošta mėsa ir apvoliokite džiūvėsėliuose.  3. Apvoliotus džiūvė...
Ryžių makaronai mangų padaže

Ryžių makaronai mangų padaže 2 asm.

1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.). 2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės. 3. Suberkite prieskonius, o...
Makaronų apkepėlė su daržovėmis

Makaronų apkepėlė su daržovėmis 5 asm.

1. Makaronus išvirkite. 2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. 3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską...
Makaronų mišrainė su tunais

Makaronų mišrainė su tunais 2 asm.

1. Makaronus išvirkite.  Nupilkite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. 2. Agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustykite,.  3. Į lėkštę dėkite makaronus, ant viršaus suberkite smulkintas daržoves bei sukrėskite tuną su aliejumi. Pagal skonį...
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Kepta višta su citrina

Kepta višta su citrina 6 asm.

1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite. 2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve. 3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą...
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis

Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis 6 asm.

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje. 2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite. 3. Į kepimo skardą sudė...
Vištiena su morkomis

Vištiena su morkomis 4 asm.

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite. 2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens. 3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...
Žymės: vištiena, morkos
Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis

Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis 2 asm.

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu. 2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius,...
Kiauliena ant grotelių

Kiauliena ant grotelių 4 asm.

1. Marinatą ruoškite taip: sumaišykite 3 šaukštus garstyčių, smulkintą česnaką, įberkite maltų pipirų, lauro lapelius, druskos, šaukštelį acto. Viską sumaišykite. 2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti,...
Kalakutienos pyragas

Kalakutienos pyragas 6 asm.

1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje,...
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija 4 asm.

1. Cukiniją nulupkite, supjaustykite žiedais ir išimkite iš vidurio sėklas. 2. Paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, smulkintą svogūną, įberkite prieskonius, pagal skonį pasūdykite. 3. Faršą dėkite į cukinijos žiedų vidų. Šaukite į 180 laipsnių...
Brokolinių kopūstų pyragas

Brokolinių kopūstų pyragas 5 asm.

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą. 2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą. 3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos. 4. Brokolinius...
Kepta antis su abrikosais

Kepta antis su abrikosais 6 asm.

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais, česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį. 2. Abrikosus ir svogūno galvutę (perpjautą pusiau) sudėkite į anties vidų, viršų apšlakstykite citrinų sultimis ir įdėkite į kepimo maišą. 3. Kepkite 2-3...
Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru

Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru 6 asm.

1. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. 2. Burokine tarka susmulkinkite visas daržoves. Į jas įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį muskato bei baltųjų pipirų. Išmaišykite su majonezu. 3....
Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu 4 asm.

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais. 2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite...
Kuskuso apkepėlė

Kuskuso apkepėlė 4 asm.

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min. 2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir paš...
Kepsniai su žiediniais kopūstais

Kepsniai su žiediniais kopūstais 4 asm.

1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais. 2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje. 3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite...
Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val. 2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite....
Apkepas „Spalvota vaikystė“

Apkepas „Spalvota vaikystė“ 2 asm.

1. Bananus sutrinkite šakute. Sumaišykite su varške ir kefyru, įmuškite trynius, baltymus palikite atskirai. 2. Suberkite cukrų, džiovintus vaisius, cinamoną, miltus ir viską išmaišykite. 3. Baltymus išplakite atskirai ir atsargiai įmaišykite į...