1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.
2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas...
1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai.
2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
1. Į verdantį vandenį įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos ir sudėkite makaronus (verdant nuolat pamaišykite).
2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, faršą, druską ir pipirus.
3. Į miltus įpilkite šalto...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų.
2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai...
1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo.
2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu.
3. Darž...
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje.
2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti.
3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.
2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad koš...
Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti.
1. Į...
1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis.
2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.
3. Ant karštų žarijų...