Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. nedideli
- Varškė 100 g riebi
- Majonezas 4 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Petražolės 1 arbat. š. pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėkite 15 minučių. Iš baklažanų išsiskyrusias sultis nupilkite, o riekeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
2. Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Padėkite ant servetėlės ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Palikite ataušti.
3. Kol baklažanai vėsta, pasiruoškite įdarą: varškę sumaišykite su majonezu, smulkintais česnakais ir smulkintais žalumynais.
4. Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita