Ingredientai
- Salotos 1 vnt. romaninės
- Duona 2 riekės baltos
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Parmezano sūris 150 g tarkuoto
- Kiaušiniai 1 vnt. užpilui
- Ančiuviai: (užpilui) 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių - užpilui
- Alyvuogių aliejus 50 ml užpilui
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š. pagal skonį - užpilui
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų, juodųjų - užpilui
Kaip gaminti
- Kiaušinį išvirkite taip, kad būtų minkštas – apie 2 min.
- Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą – išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni.
- Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, duoną supjaustykite kubeliais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, saikingai apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Į plakti skirtą dubenį sumeskite nuluptą kiaušinį, ančiuvius, supilkite citrinos sultis, įmaišykite pipirus ir Vorčesterio padažą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, tada, pildamos plonyte srovele palengva įmaišykite aliejų.
- Lėkštę, į kurią dėsite salotas, galite patrinti česnako skiltele – valgant lydės pikantiškas kvapas, tada joje išdėliokite salotų lapus, suberkite duonos kubelius ir užtarkuokite ar sūrio drožtuku padrožkite sūrio.
- Salotas apšlakstykite paruoštu padažu ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita