Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cukrus 70 g
- Sviestas 50 g
- Saulėgrąžų aliejus 500 ml galima keisti žemės riešutų
Kaip gaminti
- Į stiklo arba keraminį indą supilkite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite (pagal skonį) vanilės miltelių.
- Sudėkite į indą sviestą, pabarstykite cukrumi ir įmuškite 3 kiaušinius. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, lygią tešlą. Suvyniokite į plastiko plėvelę ir palikite pusvalandžiui vėsioje vietoje.
- Padalinkite į kelias dalis ir kočiokite vieną dalį. Stenkitės, kad patalpoje nebūtų skersvėjų arba pernelyg karšta. Tešla nemėgsta temperatūrų kaitos.
- Per mašinėlę arba su rankiniu kočėlu iškočiokite tešlą ir su dantytu peiliuku supjaustykite ilgomis juostomis. Supjaustykite jums patinkančio ilgo formomis ir per vidurį dar kartą įpjaukite. Kepdami „plepalai“ gražiai išsiraitys.
- Į keptuvę įpilkite aliejų, įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol šiek tiek patamsės. Parudavusius žagarėlius išdėliokite lėkštėje. Apibarstykite cukraus pudra. Vieną kartą panaudotą aliejų pilkite lauk!
- Išsirinkite gražiausius žagarėlius ir juos apliekite ištirpdytu konditeriniu šokoladu. Jeigu pernelyg sutirštės praskieskite nugriebtu pienu.