Ingredientai
- Midijos 1 kg juodųjų, nešaldytų
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 1 sauja
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Duona 1 vnt. ciabatta tipo
Kaip gaminti
- Nuplaukite midijas šaltame vandenyje, nuvalykite „barzdeles“. Į keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, suberkite sukapotą česnaką ir pakaitinkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių.
- Galiausiai sudėkite midijas ir kaitinkite tol, kol visos atsidarys. Neatsidariusias išmeskite. Suberkite likusias petražoles ir gausiai pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Serviruokite giliose lėkštėse su keptos duonos riekelėmis. Sūrus ir pikantiškas padažiukas valgomas mirkant keptą duoną. „Pipirinės midijos“ gali būti ir „antipasto“ – užkandis, ir „secondo“ – pagrindinis patiekalas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų