Ingredientai
- Žuvis 500 g baltos žuvies filė
- Žuvies prieskoniai 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kokosų drožlės 4 valg. š.
- Aliejus 100 ml žuviai kepti
- Imbieras 1 valg. š. šviežių tarkuotų padažui
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis padažui
- Sugrūstos kalendų sėklos (padažui) 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Pomidorų pasta (padažui) 4 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai sulčių padažui
- Vanduo 2 valg. š. padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų pipirų padažui
Kaip gaminti
1. Žuvies filė supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, pagardinkite prieskoniais. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite kiaušinių plakinyje, kokosų drožlėse.
2. Paruoštus žuvies gabaliukus iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apskrudusius gabaliukus išgriebkite, sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą dubenį ir laikykite šiltai.
3. Kai visi žuvies gabaliukai bus iškepti, paruoškite padažą: į keptuvėje likusį aliejų sudėkite smulkiai sutarkuotus imbierus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, sugrūstus česnakus ir kepkite 2 min.
4. Į keptuvę sudėkite kitus padažui skirtus produktus ir dar 3 min. patroškinkite.
5. Padažą ir žuvį patiekite atskiruose induose.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Padažai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita