Ingredientai
- Sviestas 350 g
- Cukrus 350 g
- Kiaušiniai 7 vnt. atskirti trynius nuo baltymų
- Miltai 200 g
- Krakmolas 150 g
- Grietinė 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
- Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaišykite, sudėkite grietinę.
- Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- 26 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Pilkite kelis šaukštus tešlos, ją paskleiskite plonu sluoksniu, kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepkite kol truputį paruduos.
- Kai apkeps pirmas sluoksnis išimkite pilkite kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginkite ir vėl kepkite.
- Sluoksniuokite, kol neliks tešlos. Supjaustykite, kol šiltas.
Receptą atsiuntė Jurgita Kazickienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita