Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinė 5 valg. š.
- Miltai 5 st. 5 - 6
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 40 ml
- Degtinė: 1 valg. š.
- Aguonos 1 sauja
- Medus 1 st. sirupui
- Vanduo 1 valg. š. sirupui
- Sviestas 30 g sirupui
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, įpilkite šaukštą degtinės, aliejaus ir viską išmaišykite. Po to po truputi berkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Ji turi gautis tokia puskietė.
- Tada kai tešla suminkyta, plėškite nuo jos gabalą tešlos ir kočiokite ir vėliau supjaustykite juostelėmis. Juostelių geriausia prisipjaustyti iš karto daug, kadangi tešla labai greitai kepa.
- Kai jau turite paruoštas juosteles, jas dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, aliejaus nepagailėkite, keptuvėje jo turi būti daug, kad iškepusi tešla "plaukiotų".
- Iškepusias formeles dėkite į lėkštę, kad šiek tiek nuvarvėtų riebalai.
- Na, o po to visas iškeptas formeles dėkite į kūgį, kaskart užpilkite sirupo ir užbarstykite aguonų.
- Sirupas gaminamas iš medaus,vandens ir sviesto. Į įkaitintą medų įdėkite sviesto ir jį jame ištirpinkite įpilkite vandens ir viską virkite, kol gausis gana tiršta masė. Tačiau aš turėjau naminio obuolių sirupo, tad dariau su juo.
Receptą atsiuntė Simona Knystautaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita