Ingredientai
- Agurkai 1 kg mažų
- Česnakai 3 skiltelės
- Serbentai 1 st. 10 vnt. juodųjų serbentų lapų su koteliais
- Krienai 1 g vieno lapo
- Krapai 1 sauja 4 krapų žiedynų su stiebais
- Druska 1 valg. š. 1 - 2 rūpios
- Vanduo 75 ml
Kaip gaminti
- Druską ištirpinkite vandenyje. Nulupto česnako skilteles supjaustykite į keturias dalis, žirklėmis sukarpykite krieno ir juodųjų serbentų lapus.
- Agurkus sudėkite į didelį indą, ant viršaus suberkite susmulkintus lapus bei česnakus, sukiškite krapus ir užpilkite pasūdytu vandeniu.
- Neuždengtą indą parą palaikykite virtuvėje, tuomet penkioms–šešioms valandoms įdėkite į šaldytuvą – pietums ar vakarienei turėsite traškių šiek tiek paraugintų agurkų.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita