Ingredientai
- Sutirštintas pienas 400 g karamelizuotas „Rududu“
- Sviestas 100 g 82 proc. riebumo
- Sausainiai 300 g nesūdyti krekeriai
- Vanilė 5 ml ½ arb. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
- Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Į išmaišytą masę įberkite krekerius.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol tinginys sustings. Galite palaikyti ir šiek tiek ilgiau, jei norite, kad krekeriai labiau suminkštėtų.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir tiekite į stalą. Skanaus!