Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli - biskvitams
- Cukrus 240 g 200 - biskvitams ir 40 - grietinėlės kremui
- Vanilė 2 arbat. š. 1 - pastos - biskvitams ir 1 - pastos - grietinėlės kremui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitams
- Grietinė 200 g riebios - biskvitams
- Miltai 200 g biskvitams
- Karamelinis kremas „Rududu“:(200 - kambario temperatūros - biskvitams ir 200 - karameliniui kremui) 400 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitams
- Sviestas 200 g 100 - kambario temperatūros - karameliniui kremui ir 100 - glaistui
- Žemės riešutai 150 g kepintų sūdytų - karameliniui kremui
- Grietinėlė 400 g riebios atšaldytos - grietinėlės kremui
- Kremas „Nutella“:(2 valg. š. - grietinėlės kremui ir 300 g. kambario temperatūros - glaistui ) 350 g
Kaip gaminti
- Pirmiausia reikės 24 cm. skersmens tortinės ir saldintos kavos torto sulaistymui.
- Pasiruoškite biskvitus.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile.
- Ant viršaus dėkite rududu kremą ir grietinę.
- Plakite, kol gausite vientisą masę, be jokių gumuliukų.
- Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis.
- Kiekvieną jų paskleiskite po tortinės dugną, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje.
- Iškeptus, išimkite iš tortinės ir leiskite atvėsti.
- Karamelinį kremą paruošite labai paprastai, tiesiog suplakite rududu su sviestu ir įmaišykite riešutus. Atidėkite.
- Grietinėlę, iki standumo, išplakite su cukrumi ir vanile. Atidėkite.
- Surinkite tortą.
- Į paruoštą tortinę dėkite vieną biskvitą, lengvai sulaistykite saldinta kava ir aptepkite plonu sluoksniu nutellos.
- Ant viršaus užtepkite pusę grietinėlės.
- Dėkite antrą biskvitą, vėl lengvai sulaistykite saldinta kava ir aptepkite visu kiekiu karamelinio kremo.
- Ant karamelės klokite trečią biskvitą, sulaistykite kava, aptepkite nutella ir likusia grietinėle.
- Uždenkite paskutiniu biskvitu ir apšlakstykite likusia kava. Pastatykite į šaldytuvą sustingti.
- Kremui skirtą nutellą, iki vientisos masės, suplakite su sviestu. Aptepkite sustingusio torto kraštus ir viršų. Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
Receptas iš: g-blogas.lt