Ingredientai
- Kiaulės ausys 2 vnt.
- Kiaulės kojos 2 vnt.
- Kiaulės galva 0,25 vnt.
- Jautienos kaulai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. gumbas
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės
- Laurų lapai 5 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. perpus maltų ir grūdelių
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kojas ir ausis gerai nuvalykite, sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.
2. Užvirus nugraibykite putas ir palikite virti maždaug 3 valandoms.
3. Tuomet į puodą sudėkite daržoves, lauro lapus, įberkite pipirų grūdelių ir, sumažinę ugnį, palikite virti dar valandą.
4. Baigus virti, sultinį nukoškite, nuo kaulų nuimkite atvėsintą mėsą ir ją susmulkinkite.
5. Smulkintą mėsą sudėkite į puodą, užpilkite nukoštu sultiniu, įpilkite pusę stiklinės šalto vandens, pagal skonį druskos, maltų pipirų ir viską dar apie pusvalandį pavirkite.
6. Ant pasirinktų formų dugno išdėstykite pjaustytas virtas morkas. Atsargiai samčiu formas pripildykite sultiniu ir mėsa ir padėkite vėsiai sustingti.
7. Kai šaltiena sustings, nuimkite ant viršaus susidariusį riebalų sluoksnį, atsargiai pagal indo kraštą apipjaukite šaltieną ir apvertę išimkite ją į lėkštę, kurioje patieksite.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių