Ingredientai
- Grietinėlė 500 ml riebios
- Maskarponės sūris 500 g
- Varškė 250 g trintos "President"
- Persikai 1 vnt. maža dėžutė konservuotų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 25 g
- Krakmolas 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 6 valg. š.
- Vanilinis cukrus 3 valg. š.
- Cukrus 90 g "Dansukker" želė cukrus "Multi"
- Citrinos 1 vnt.
- Sviestas 10 g
- Želatina 7 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius iki purumo išplakite su 2 šaukštais milteliniu cukrumi, miltais ir krakmolu.
2. Skardą ištepkite sviestu, supilkite į torto formą tešlą ir kepkite 10 min.
3. Maskarponę sumaišykite su trinta varške.
4. Grietinėlę suplakite su vaniliniu cukrumi, likusiu milteliniu cukrumi, įšspauskite pagal skonį citrinos ir sumaišykite su sūrio mase.
5. Supilkite trintus persikus ir išmaišykite.
6. Įmaišykite želatiną, paruoštą pagal instrukciją ir įmaišykite atvėsusią į torto masę.
7. Supilkite ant biskvito ir palaukite, kol atšals. Po to puoškite pagal savo fantaziją.
Autorės nuotr./Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas |
"Kadangi aš puošiau tortą kiviais, tai jo viršų užpyliau plonu sluoksniu kiviams atsparios želės, pagamintos iš 100 ml abrikosų kompoto ir 90 g želė - cukraus ,,Multi''."
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita