15min domėjosi, kokiomis nuotaikomis ir planais šiuo metu gyvena restoranų virtuvės šefai, kuriuos iš jų patiekalų (tik gal kiek kitokiu formatu) bus galima užsisakyti šventėms namuose, o kas to nesiims ir kodėl.
Kokie skirtingi bebūtų atsakymai, visi pašnekovai bemaž vieningai įsitikinę, jog svečių šurmulio restoranuose šiais metais nebeverta tikėtis.
Kepa gurmanišką kugelį ir ruošia skanėstus
Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, galima sakyti, yra vienas iš labiausiai nenustygstančių restoranų įkūrėjų Lietuvoje, jokia išimtis ir šie, pandemijos, metai. Su pirmuoju karantinu Lietuvoje duris užvėrus restoranui „Sweet Root“, jo patalpas Užupyje perėmė D.Praspaliausko vadovaujamas „Amandus“. Tiesa, svečius jam teko priimti gana neilgai.
Kaip pasakojo pašnekovas, antrasis karantinas jam ir komandai tapo laiku, kai tenka susigalvoti naujų veiklų, kūrybiškai padirbėti ruošiantis šventėms.
„Panašu, kad iki Naujųjų tikrai neatsidarysime, todėl dabar vyksta pasiruošimas šventiniams užsakymams“, – sakė šefas, prisipažinęs, net pokalbio telefonu metu maišantis prieskonių mišinį. Šokoladas, ypatinga druska, prieskoniai – tai tik dalis dovanoms skirtų produktų, kuriuos dabar ruošia „Amandus“ komanda.