Lietuvos kebabų asociacijos duomenimis, per dieną mūsų šalyje suvalgoma per keliasdešimt tūkstančių kebabų su švelniu, pikantišku ar česnakiniu padažu. Žinoma, jūs teisūs – tokios asociacijos Lietuvoje nėra. Užtat yra Igliauka, miestelis tarp Marijampolės ir Prienų. Užtat – ir „100 Lietuvų“. Apie Ramunę.
Ponia Ramunė kebabus gamina kelerius metus. Prieš tai Igliaukos kebabinėje šeimininkavo jaunas vyras, dažniausiai dirbdavęs tik šiltuoju metu. Ramunė, perpirkusi šį smulkųjį verslą, kebabinės langą atveria ištisus metus – vasaros savaitgalį kartais ji susuka ir šimtą kebabų, žiemos dieną pas ją ateina iki dešimties išalkusių. Dažniausiai – vietinių.
Nepabūgusi, kad atskleisime receptus ar parodysime vieną kitą musę, ponia Ramunė pusdieniui įsileido į kebabinės vidų. Be abejo, mums rūpėjo ne kebabai – jie turbūt tokie pat kaip ir Kazlų Rūdoje, Nemenčinėje ar Vilniuje. Kur kas įdomiau stebėti žmogų, ankštame namuke laukiantį kitų žmonių ir atveriantį jiems langą. Viliamės, kad tai įdomu ir jums. Septyniasdešimtąjį kartą.