Lėto virimo technologija jau ne vienerius metus karaliauja restoranų virtuvėse ne veltui – šis gaminimo būdas leidžia išsaugoti vertingiausias mėsos savybes, ji tampa minkšta ir sultinga. „Norfa“ kartu su restorano šefu Deivydu Praspaliausku pristato įvairių rūšių – kiaulienos, jautienos bei paukštienos lėto virimo gaminius, kurie yra visiškai paruošti, juos tereikia pasišildyti.

„Norfos“ parduotuvėse šie produktai pasirodė dar praeitų metų rugsėjį ir jau sulaukė didžiulio pirkėjų įvertinimo. Lėto virimo kiaulienos šonkauliai, sprandinė ir karka, jautienos išpjova, ančiukas bei viščiukas gali paįvairinti tiek kasdienį, tiek švenčių stalą.

Lėtai virti kiaulienos šonkauliai pagal D.Praspaliauską
Lėtai virti kiaulienos šonkauliai pagal Deivydą Praspaliauską. 15min nuotr.

Virimo technologija užtikrina aukščiausią gaminių kokybę

Pasak restorano šefo, lėto virimo žemoje temperatūroje technologija pranašesnė už tradicinius virimo ar kepimo maisto gaminimo būdus, nes išsaugo mėsos skonines ir vertingas maistines savybes.

„Lėto virimo technologija užtikrina teisingą produkto terminį apdorojimą. Griežtas temperatūros režimas garantuoja, kad gaminio kokybė visą laiką išliks nepriekaištinga“, – tvirtina D.Praspaliauskas. Šios priežastys paskatino bendradarbiauti su prekybos tinklu „Norfa“ ir įdiegti į gamybą lėto virimo gaminių liniją. Jis neslepia susižavėjimo „Rivonos“ mėsinės potencialu ir prisipažįsta nuo pat pirmos bendradarbiavimo dienos norėjęs sukurti produktą, kuris galėtų atitikti restoraninį lygmenį.

„Norfos“ lėto virimo produktai
Gretos Skaraitienės nuotr.

„Kadangi esu restorano virtuvės šefas, man buvo aktualu procesą padaryti taip, kad atidavęs receptūrą galėčiau atiduoti ir žinoti, kad viskas padaryta taip, kaip suplanuota. Jeigu mėsa verda tam tikroje temperatūroje, užsivakuumuoja su tam tikru skysčiu, prieskoniais, žinau, kad svečias gaus ją taip, kaip planuota. Pirma idėja ir buvo – sukurti receptūrą tokią, kad ji atitiktų restoraną“, – sako D.Praspaliauskas.

Šefo teigimu, pagrindinis tikslas buvo sukurti produktą, pritaikytą prie daugelio valgytojų skonio paletės. Jeigu pavyks patekti į širdį su šiuo produktu, manau, kad ateityje galėsim pagalvoti kitokių, įvairesnių skonių“, – pasakoja virtuvės šefas.

_sprandine2-61d70910e870d
15min nuotr.

„Norfos“ prekybos tinklo savininkas Dainius Dundulis džiaugiasi bendradarbiavimu su Deivydu Praspaliausku. „Jis į mūsų požiūrį įnešė gurmaniškų dalykų. Šiuo metu mes ne tik per gamybinę prizmę pradėjome žiūrėti į produktus, bet kad ir produktai būtų tinkami individualiam vartojimui. Jis pats lankosi gamyklose, prižiūri, sukuria receptūras, prižiūri jų įgyvendinimą, ir po to net važinėja po parduotuves, perkasi ir pats kontroliuoja. Mes gauname ne tik sukūrimą, bet ir kontrolę, kad parduotuvėje būtų geras produktas. Ir tai iš tikrųjų tikrai didelis mūsų pasiekimas. Esame dėkingi virtuvės šefui ir tikimės, kad tai padės pasiekti dar geresnių rezultatų“, – dalinasi verslininkas.

Dainius Dundulis
Dainius Dundulis. Asmeninio archyvo nuotr.

Tobulas pasirinkimas skubantiems

Naujieji lėto virimo produktai – tobulas variantas skubantiems ir norintiems kokybiškos vakarienės per mažiau nei pusvalandį. Ar galima šį būdą išbandyti ir namuose? Deivydas juokauja, kad reikėtų pasiryžti 8 valandas stovėti prie puodo, nuolat įjungti ir išjungti viryklę, kad palaikytumėte tinkamą virimo temperatūrą.

„Rivonos“ mėsinėje gaminami gardumynai
Teodoro Biliūno nuotr.

Anot D.Praspaliausko, šonkauliai ir sprandinė buvo pasirinkti dėl to, nes žmonės valgo šių produktų daug ir norėjosi pabandyti palengvinti jų kasdienybę. Paruošimo būdas yra labai paprastas ir greitas ir iš tikrųjų labai tinka mūsų šiuolaikiniam gyvenimo būdui, kai laisvo laiko turime itin mažai.

„Lėto virimo kiaulienos šonkauliai, sprandinė, išpjova ir karka, jautienos išpjova ir paukštiena – šie gaminiai paruošti galvojant apie valgytoją. Galima sakyti, kad viskas patiekta „ant lėkštutės“. Tereikia parsinešus namo pašildyti orkaitėje. Žinoma, galima valgyti ir šaltą, nes mėsa yra paruošta iš karto patiekti ant stalo“, – sako D.Praspaliauskas.   

Prie mėsos gaminių pridėta ir padažo, kuris suteikia patiekalui papildomo skonio.

„Rivonos“ mėsinėje gaminami gardumynai
Teodoro Biliūno nuotr.

„Už jus padaryta pusė darbo – mėsa sultinga ir skani, paruošta valgyti. Jums tereikia tik pagaminti mėgstamą garnyrą“, – sako šefas. Kol mėsa apie 20 minučių šyla orkaitėje, tiek laiko užteks išsivirti ryžius, išsikepti bulvytes, grilyje paruošti mėgstamas daržoves. Viskas priklauso nuo sezono ir nuo to, ką mėgstate – vasarą prie mėsos tinka šviežios daržovės – agurkai, pomidorai, žalumynai. Prie karkos tinka bulvių košė ir rauginti kopūstai. „Tik nereikia perlenkti lazdos. Genialumas slypi paprastume“, – pataria Deivydas.

Planuodami garnyrą prie paukštienos, nepamirškite, kad tai išskirtinis patiekalas, todėl tiks karamelizuotos kriaušės ar bruknių–spanguolių padažas.  

Su meile sukurti produktai – ant mūsų stalo

Koks darbas verda „Rivonos“ mėsos ceche, kol šie D.Praspaliausko rekomenduojami mėsos gaminiai pasiekia pirkėjus? Technologė Daiva Vaišvilienė tvirtina, kad teko ilgai atrinkinėti ir derinti prieskonius, marinatus, kol sukūrė tobulą produktą: lėto virimo kiaulienos šonkaulius, sprandinę, karką ir jautienos išpjovą.

„Norfos“ mėsinės technologė Daiva Vaišvilienė
Daiva Vaišvilienė. Teodoro Biliūno nuotr.

„Stebėdami rinkos poreikius ir siekdami palengvinti, sutrumpinti vartotojui gamybos procesą, pirkėjams siūlome visiškai paruoštą produktą, kurį reikia tik pašildyti. Lėto virimo technologija ypatinga tuo, kad produktas verda žemoje temperatūroje ilgą laiką specialioje vakuuminėje pakuotėje, liaudiškai tariant, „savo sultyse“, – paaiškina D. Vaišvilienė. Lėto virimo procesas vyksta be sąlyčio su oru ir vandeniu, 83 laipsnių temperatūroje. Po 6 val. virimo mėsa tampa minkšta ir sultinga.

Technologė pasakoja, kad žaliava šiems šonkauliukams gaunama iš „Rivonos“ įmonėje išpjaustytų lietuviškų kiaulių skerdenų. „Paruošta porcijomis mėsytė pagardinama specialiai atrinktais prieskoniais ir marinuojama BBQ marinatu“ – komentuoja D. Vaišvilienė.

Lėtai virti kiaulienos šonkauliai
15min nuotr.

Kadangi produktas verda ne vandenyje, o uždaroje pakuotėje, tai visos naudingos medžiagos lieka mėsoje ir virimo metu išsiskyrusiose mėsos sultyse. Pridėjus gardžių prieskonių, šis skystis tampa puikiu padažu.

Šių naujų produktų, kurie paįvairins ne tik vakarienės, o galbūt net ir šventinį stalą, ieškokite artimiausiose „Norfos“ parduotuvėse.

norfikė