Daugiau straipsnių

Kaip susitaupyti pinigų pradiniam būsto įnašui?

Šaltinis:

Kaip sukaupti lėšų pradiniam būsto įnašui, kai sutaupyti, atrodo, jau nelabai kur ir yra? Tačiau būstą įsigiję su jumis nesutiks.

Paskola

Būdų, kaip sukaupti reikiamų lėšų, ir tokių, apie kuriuos nepagalvojote, visuomet dar yra. Taigi kokie jie?

  • Visų pirma pradėkite nuo nusistovėjusių įpročių keitimo: nebepirkite nereikalingų daiktų: naujų drabužių, kvepalų, prabangių kosmetikos priemonių ir pan. Tikėtina, kad jūsų namų spintose šių daiktų daugiau nei pakankamai.
  • Pamėginkite atlaisvinti namus nuo nereikalingų daiktų: nenešiojamų arba nebepatinkančių drabužių, kuriuos galima parduoti internete. Atgavę nors ir mažiausią pinigų sumą pajusite, koks geras jausmas tas taupymas. Linkime pagauti azartą!
  • Įdiekite namuose vokelių sistemą, padedančią taupyti. Tai vienas iš būdų, skirtų pinigų taupymui: išlaidos už būstą, išlaidos taupymui, pramogoms ir pan. Čia pakaks paprasčiausios taisyklės – neišleisti daugiau pinigų, negu yra vokeliuose.
  • Gelbėti gali ir pigesnė būsto nuoma. Taigi, pasidairykite nors keliais šimtais pigesnio nuomos varianto. Sumažinę šias išlaidas neabejotinai greičiau pasieksite tikslą mokėti ne būsto nuomos mokestį, o nuosavo būsto kredito įmokas. Šiame kelyje gali pagelbėti nuomos draugas ar draugė. Laikinas nepatogumas ir estetinio pasitenkinimo namų aplinka nebuvimas neabejotinai priartins jus prie nuosavų namų slenksčio. Išeitis ir galimybė kurį laiką glaustis tėvų namuose, tik nepamirškite taupymo rėžimo!
  • Prie nuosavų namų jus greičiau priartins ir papildomas darbas. Tad pasvarstykite, kaip ir kuriuo metu galėtumėte tuo užsiimti? Papildomas uždarbis geras ir tuo, kad padės išlaikyti motyvaciją. Idealiausia būtų įdarbinti savo pomėgius: jei patinka vairuoti, galima vežioti maistą, jei mylite augintinius, gal galėtumėte įsidarbinti kačių ar šunų auklėmis ir pan. Net ir papildomi 100 eurų per mėnesį, atskaičius mokesčius, metų gale virs apčiuopiama 1,2 tūkst. eurų suma, kuri priartins jus prie svajonės apie nuosavus namus.
  • Susimažinti ir įvertinti savo išlaidas leis pakeisti įpročiai: metimas rūkyti arba atsisakymas kavos išsinešti. Sutikite, per metus jūsų kišenę tai gerokai patuština. O surasti erdvės taupymui visad galima dar ir dar! Perlenkti lazdos nereikėtų, kad nenukentėtų motyvacija. Pernelyg smarkiai save ribodami ir nebegalėdami patenkinti bazinių savo poreikių taip pat galime galiausiai prarasti motyvaciją taupyti.