Daugiau straipsnių

Produktų šviežumas „Norfos“ lentynose – kas tai garantuoja?

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Vaisiai ir daržovės, konditerijos gaminiai ir šviežia mėsa – tai produktų grupės, itin jautrios vartojimo terminui, todėl į parduotuves pristatomos kiekvieną dieną, kad pirkėjus pasiektų nepriekaištingos kokybės. Kaip garantuojamas jų šviežumas?

Tėtis apsipirkinėja su dukra.

Išmanūs logistikos sprendimai, kompiuterizuoti prekių užsakymai nulemia tai, kad sandėliuose nesikaupia jų likučiai. „Norfos“ prekybos tinklo savininkas Dainius Dundulis pasakoja, kaip vyksta prekių pristatymai į parduotuves, kad visada būtų garantuotas produktų šviežumas.

„Vaisius bei daržoves, kaip ir kitus visus greitai gendančius produktus, atvežame kiekvieną dieną. Taigi jie kasdien papildomi, jokių likučių sandėlyje neturime“, – sako verslininkas.

123rf.com ir I.Gelūno nuotr./Asociatyvi nuotr. ir Dainius Dundulis
123rf.com ir I.Gelūno nuotr./Asociatyvi nuotr. ir Dainius Dundulis

Vaisiai ir daržovės – ne vieninteliai produktai, kurie „Norfos“ parduotuvėse išsiskiria savo šviežumu ir kokybe. Mėsos mėgėjams čia pristatoma skerdiena, kurios šviežumą užtikrina specialūs logistiniai sprendimai.

Į „Norfos“ parduotuves mėsa pristatoma vėliausiai per 36 valandas nuo paskerdimo, o kitą rytą vitrinose pirkėjai senos produkcijos jau neberas. Į parduotuvės sandėlį mėsa patenka pro specialią „rankovę“, kuri užtikrina, jog produktas vitrinas pasiektų nepaliestas svetimų rankų.

„Privalumas – tai yra šviežumas, kurio daugiau jau neįmanoma padaryti. Mūsų parduotuvėse sekančią dieną jūs jau neberasite to mėsos gabaliuko vitrinoje, jis bus sunaudotas į gaminius. Jei pirksite mėsą iš vitrinos, ji bus jau tos dienos pjaustymo“, – teigia D.Dundulis.

„Norfos“ parduotuvėse taip pat veikia vietoje įrengti kulinarijos cechai, kurie dar labiau užtikrina šios produkcijos šviežumą. Pirkėjams pristatomi vietoje gaminami mėsos, žuvies, daržovių, įvairūs miltiniai gaminiai.

Džiugina tvarūs sprendimai

Pasak D.Dundulio, šiuo metu net 45 parduotuvėse yra įrengti kulinarijos cechai, kuriuose kasdien pagal poreikį pagaminami tam tikri gaminiai. Moderni parduotuvė – tai ne tik šviežumo garantas.

„Norfa“ gali pasigirti reikšmingai sumažinusi elektros energijos sunaudojimo kiekius. Kaip teigia pats įmonių savininkas – dabar parduotuvė sunaudoja bene tris kartus mažiau kilovatų elektros energijos nei prieš 15 metų.

„Visa ta energetika susideda iš trijų dalykų – apšvietimo, technologijos ir šaldymo. Šaldymas šiuo metu yra pakeistas ir jau kokie 5-6 metai visi kompresoriai yra šaldytuvų viduje. Dėl šios priežasties nepatiriama jokių nuostolių ir elektros sąnaudos yra mažesnės.

Be to, nuo kompresorių surenkama šiluma žiemos metu panaudojama pastato šildymui ir nereikia naudoti jokių kitų šilumos šaltinių“, – inovatyviais sprendimais didžiuojasi prekybos tinklo „Norfa“ savininkas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Norfa“ parduotuvė Šiauliuose
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Norfa“ parduotuvė Šiauliuose

D.Dundulis taip pat džiaugiasi ir ištuštėjusiais parduotuvių sandėliais. Jis atskleidė, kas padėjo to pasiekti: „Prekių užsakymas yra pilnai automatizuotas ir pagal tai, kokie kompiuteryje yra likučiai, kiekvieną naktį įvyksta užsakymas. Iš parduotuvės serverio jis siunčiamas į sandėlį, kur visi užsakymai konsoliduojami ir didžioji dalis, ypač šviežių produktų, siunčiama tiesiai tiekėjui.“

„Norfos“ parduotuvių vitrinose pateikiamas didžiausias šviežių produktų kiekis, įskaitant mėsą, daržoves ir kitus produktus bei jų gaminius – tą netruko pastebėti ir įvertinti pirkėjai.