Daugiau straipsnių

Tik iš lietuviško pieno: kokius pieno produktus rinktis, kad skonis nenuviltų?

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Lietuviškomis pievomis kvepiantis baltas pienas, sveikatos suteikiantis kefyras ir išrūgos, desertus galintys atstoti jogurtai, nepamainomas virtuvės pagalbininkas sviestas, patiekalų gardintoja tiršta grietinė – viskas, kas geriausia sudėta į „Norfos“ prekinio ženklo „Piemenėlio Excellence“ liniją.

Moteris renkasi pieną.

Jau daugelį metų gaminami produktai išsaugo savo populiarumo pozicijas dėl UAB „Rivonos“ pieninės darbuotojų kruopštaus, atsakingo ir su meile atliekamo darbo. Pasitinkant vasaros sezoną ledų ir jogurto mėgėjų laukia ir naujienos.

„Piemenėlio“ produkcija yra gaminama tik iš lietuviško pieno. Kai pradėjome dirbti, mes kitokio pieno nenaudojame, tik lietuvišką. Ragaudami „Piemenėlio“ produkciją, jūs įsivaizduokite, kad pienas atvažiuoja iš Suvalkijos, Žemaitijos, Aukštaitijos, Dzūkijos. Šiuose produktuose yra sudėta viskas, kas geriausia“, – su meile sako Laima Balionienė.

Laima Balionienė
Laima Balionienė

Alytaus pieninėje naudojama nauja moderni įranga leidžia užtikrinti aukščiausią gaminių kokybę, pagaminti produktus pagal tradicines receptūras. Kuo greičiau pienas perdirbamas, tuo kokybiškesnė produkcija.

Pasak „Norfos“ įmonių grupės savininko Dainiaus Dundulio, šiuo metu per dieną perdirbama apie 100-150 tonų žaliavinio pieno, priklausomai nuo to, ar gaminami fermentiniai sūriai, ar ne. Kiekiai po truputį didėja, nes vis daugiau pirkėjų pripažįsta kokybišką „Rivonos“ produkciją.

Nuo seno pamėgta „Piemenėlio“ linija nepamiršta vartotojų lūkesčių ir visą laiką gilinasi į naujus jų poreikius. Dar vasarą pristatytos naujienos tapo pripažintos ne tik tarp pirkėjų, bet ir jų vaikų. Pieninės technologas Linas Sieniutis pastebi, jog vis daugiau populiarumo sulaukia sveikesni, vitaminais ir mineralais praturtinti gaminiai.

„Pagrindinė praėjusios vasaros naujiena – dviejų skonių išrūgų gėrimai. Tai morkų-obuolių ir vyšnių-vanilės skonio. Pirkėjai juos labai pamėgo, ypač vaikai. Tai labai skanus gaivinantis gėrimas. Šiuose gėrimuose yra gausu maistinių medžiagų, taip pat įvairių mineralų ir vitaminų, todėl jie puikiai tinka atsigaivinimui ir kaip pakaitalas gaiviesiems gėrimams“, – vardija technologas.

Linas Sieniutis / Juliaus Kalinsko nuotr.
Linas Sieniutis / Juliaus Kalinsko nuotr.

L.Sieniutis pristato dar vieną neseniai pradėtą gaminti produktą – pieną be laktozės. Jis gamybos linijoje atsirado gavus signalą iš vartotojų, kad visuomenėje daugėja žmonių, netoleruojančių laktozės. Pieno išrūgų gėrimas ir pienas be laktozės – ne vienintelės naujienos, kuriomis pirkėjus džiugina „Norfos” parduotuvės.

„Piemenėlio“ liniją „Piemenėlio Excellence” išbandyti rekomenduoja ne tik patys gamintojai, bet ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.

„Šie pieno produktai yra tikrai aukštos kokybės, todėl neslėpsiu, rasite ir mano veidą ant jų, kaip tikrai rekomenduotinų produktų“, – atvirai dalinasi D.Praspaliauskas.

„Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius Dundulis, nuolat investuojantis į gamybos modernizaciją ir didžiausią dėmesį skiriantis produkcijos kokybei, džiaugiasi šiuo įvertinimu ir nauja partneryste. Kaip teigia pats virtuvės šefas – visi „Rivonoje“ gaminami produktai yra natūralus, kokybiški, pagaminti pagal tradicines receptūras, naudojant išskirtinius metodus. Technologas Linas Sieniutis išskiria ir specialiai „Piemenėlis Excellence“ linijai sukurtus ledus.

„Piemenėlio Excellence“ produkcija / Luko Balandžio nuotr.
„Piemenėlio Excellence“ produkcija / Luko Balandžio nuotr.

„Išskirtinės kokybės Deivydo Praspaliausko produktų liniją sudaro pagrindiniai mūsų pieno produktai, t.y. pienas, grietinėlė, varškė, jogurtai, sviestas. Ypač norėčiau rekomenduoti trijų skonių ledus, pagamintus kartu su Deivydu Praspaliausku. Tai pistacijų ledai su sūdytos karamelės gabalėliais, vyšnių skonio ledai su vyšniniu glaistu ir šokolade glaistytais sičuano pipirais ir mangų skonio ledai su kokosų drožlėmis, sausainukais ir baltojo šokolado glaistu“, – pristato pieninės technologas.

„Piemenėlio Excellence“ produkcija D.Praspaliauskas teigia drąsiai vaišinantis ir svečius iš užsienio. „Visi produktai tikrai labai panašūs į tuos, kuriuos galima gauti iš super garsių pasaulyje žinomų prekės ženklų. Siūlau paragauti, tada suprasite, ką turiu omenyje. Kviečiu visus išragauti trijų naujų skonio ledus, kuriuos rasite didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse.“

Nauji įrenginiai paspartino darbą ir pagerino produktų kokybę

Pieninėje pradėjo veikti kelis kartus galingesnis, modernesnis ir didesnis varškės fasavimo aparatas su uždara plovimo sistema. Laima Balionienė palygina, kad anksčiau aparatą tekdavo plauti rankomis, o dabar šis procesas atliekamas automatiškai, tai užtikrina dar geresnę produktų kokybę ir paspartina darbą – išfasuoja 20–30 proc. daugiau varškės pakuočių nei anksčiau.

Pradėjo veikti žaliavinio pieno deaeratorius, kuris iš pieno išvalo nuo žiemos metu pašarams naudojamo siloso galinčius atsirasti pašalinius kvapus ir pavasarį sužydėjusių pienių, kurios pienui suteikia kartumo, pašalinį skonį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko rekomenduojama „Piemenėlio Excellence“ pieno produktų linija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko rekomenduojama „Piemenėlio Excellence“ pieno produktų linija

Dar vienas naujas įrenginys – ultrafiltracijos aparatas, kuris leidžia atskirti pieno baltymus, kontroliuoti jų kiekį ir tolygiai paskirstyti skirtinguose produktuose.

„Šis aparatas pagerina produktų kokybę. Varškėje ir sūriuose baltymų turi būti daugiau, o vasaros metu dėl pasikeitusių karvių mitybos baltymų piene būna mažiau“, – pasakoja L.Balionienė.

Ledų mėgėjų laukia supernaujienos

Šiais metais prasidedant ledų sezonui, smaližių laukia supernaujiena – medaus skonio plombyras. Dar vienas naujas skonis – vanilinis plombyras su svarainių įdaru. „Šitie ledai yra dieviškai skanūs, būtinai paragaukite“, – sako L.Balionienė.

Naujo skonio ledai pagaminti iš natūralių ingredientų, remiantis tradicijomis, todėl pasižymi nostalgišku skoniu.

Jogurtų mėgėjams skirtas naujas produktas su didesniais vaisių gabaliukais. Pasak pieninės vadovės, toks buvo pirkėjų pageidavimas – stambesni vyšnių gabaliukai, įmaišyti į jogurtą, suteikia ryškesnį skonį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko rekomenduojama „Piemenėlio Excellence“ pieno produktų linija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko rekomenduojama „Piemenėlio Excellence“ pieno produktų linija