Daugiau straipsnių

Gurmaniška vakarienė per 15 minučių: jautienos išpjova su grybų padažu

Šaltinis:
Pranešimas spaudai
„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.

Jautiena – labai vertinga mėsa, vis dar nepelnytai retai atsidurianti ant mūsų stalo. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ mėsininkas Dainius Bartošius dalinasi jautienos išpjovos receptu, kuris niekada nenuvils.

Jautiena su grybų padažu

Lengvai ir greitai pagaminami kepsneliai su malonaus skonio tirštu padažu.

Reikės:

  • 2 vnt. šviežios jautienos išpjovos gabaliukų,
  • 4 valg .š. sviesto,
  • 1 puodelio pjaustytų pievagrybių,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 valg. š. miltų,
  • ½ arbat. š. pipirų,
  • ½ arbat. š. druskos,
  • 2/3 puodelio mėsos sultinio.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir iškepkite išpjovą, kiekvieną pusę po 5-6 minutes. Atidėkite šiltai.

  2. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, grybus, miltus. Įpilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

  3. Į lėkštę įdėkite kepsnius ir užpilkite padažu.

Skanaus!