„Net kai kalbama apie patiekalus, kuriems paruošti ypatingų produktų nereikia: sriubas, troškinius, apkepus, tinklo pirkėjai jiems pagaminti renkasi platų daržovių spektrą. Pavyzdžiui, saldžiąsias bulves, moliūgus, netgi petražolių šaknis, kurių šviežias derlius neseniai pasirodė parduotuvėse.
Be to, pastebime, kad prieš vykdami į parduotuves pirkėjai ne tik susidaro reikiamų produktų sąrašą, bet ir peržiūri savaitinius kainų leidinius, domisi nuolaidų pasiūlymais. O mes, savo ruožtu, nepaliaujame rūpintis jų poreikiais ir imamės veiksmų, kad padėtume sutaupyti, todėl kiekvieną savaitę kruopščiai atrenkame labiausiai pirkėjų pamėgtas prekes ir pritaikome joms žemiausias kainas“, – sako V. Budrienė.
Nauda ir organizmui, ir piniginei
Vieno puodo, keptuvės ar skardos patiekalai pastaruoju metu vis labiau populiarėja socialiniuose tinkluose.
Pasak Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ atstovės, šie patiekalai daug dėmesio susilaukia dėl to, kad juos pasigaminti greita, paprasta, be to, dažniausiai jie nereikalauja nei ypatingų kulinarinių sugebėjimų, nei įmantrių ingredientų. Todėl tai – dar ir puikus būdas sutaupyti ar sunaudoti įvairiausius šaldytuve esančius maisto likučius.
„Vieno puodo patiekalai – puikus pasirinkimas norint vakarienę paruošti dideliam būriui valgytojų, o į tokius patiekalus dar ir įtraukus įvairiausių rūšių daržovių, baltymų, grūdinės kultūros produktų – jie pasižymi ir puikia maistine verte.
Be to, tokių patiekalų likučius lengva pasišildyti kitą dieną, susidėti į pietų dėžutę ar paprasčiausiai užšaldyti“, – pasakoja V. Juodkazienė ir dalijasi keliomis tokių patiekalų idėjomis.
Lazanija keptuvėje – misija įmanoma
Lazanija – patiekalas, kuriuo gardžiuojasi tiek suaugę, tiek vaikai, tačiau ar kada nors bandėte, šį patiekalą pasigaminti keptuvėje? Skamba neįtikėtinai, tačiau V. Juodkazienė, sako, kad tokį receptą išbandyti tikrai verta.
Lazanijai keptuvėje reikės pačių paprasčiausių ingredientų, dažnai, netgi randamų kiekvieno šaldytuve:
- šlakelio alyvuogių aliejaus,
- susmulkinto svogūno,
- supjaustytos paprikos,
- kelių trintų skiltelių česnako,
- kelių šaukštų mėgstamo pomidorų padažo,
- skardinės smulkintų pomidorų,
- trijų puodelių makaronų (galima naudoti ir suskaldytus lazanijos lakštus),
- kelių puodelių vandens,
- saujos špinatų,
- kelių puodelių mėgstamo tarkuoto sūrio,
- puodelio varškės sūrio.
Pirmiausia trintuvu sutrinkite varškės sūrį. Tuomet įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite svogūnus, po to, į ją sudėkite papriką ir česnaką.
Kai šie apkeps, dėkite skardinę pomidorų, pomidorų padažo, pilkite vandenį, suberkite makaronus. Galiausiai sumažinkite kaitrą ir maišydami viską troškinkite apie pusvalandį.
Kai makaronai suminkštės dėkite špinatus, tarkuotą ir varškės sūrį, viską dar šiek patroškinkite – kol sūris išsilydys ir patiekite. Gautu patiekalu ne tik pamaitinsite keturių asmenų šeimą, bet likučius dar galėsite ir užšaldyti, o norint – vėl pasišildyti keptuvėje.
Mažiau nei per pusvalandį: vieno puodo makaronai su pomidorais ir alyvuogėmis
Dar vienas paprastas vieno puodo patiekalas – makaronai su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pomidorais ir alyvuogėmis. Kaip teigia „Iki“ atstovė, tokį patiekalą pasigaminsite mažiau nei per pusvalandį.
Šiam patiekalui reikės:
- vyšninių pomidoriukų,
- pusės puodelio alyvuogių be kauliukų,
- pusės puodelio šviežių petražolių,
- keturių su puse puodelių vandens,
- spagečių,
- pusės puodelio kaparėlių,
- šlakelio alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Per pusę perpjaukite pomidoriukus ir alyvuoges ir sudėkite į didelį puodą, į jį taip dėkite susmulkintas petražoles, pilkite vandenį, dėkite spagečius, kaparėlius, berkite prieskonius ir aliejų. Puodą užvirkite ir maišydami virkite apie 8-10 minučių, kol makaronai suminkštės.
Jeigu norite, galite pagardinti sūriu ir šviežiomis petražolėmis. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik šeimos vakarienei, bet ir draugų susibūrimui, o likučius galite lengvai užšaldyti.