„Patebime, kad pirkėjai, esant vienai ar kitai progai bei šventei, itin domisi teminiais konkrečios progos dalykais – nuo maisto prekių iki dekoro detalių, tad ir Helovinas neapsieina be visų jam būdingų atributų prekių lentynose. Užsukę į „Iki“ parduotuves šiomis dienomis jose rasite gausią pasiūlą Helovino šventei skirtų aksesuarų, dekoro detalių, žaislų ir, žinoma, įvairiausio dydžio moliūgų, tapusių šios šventės vizitine kortele. Nepamirškite sekti akcijų „Iki“ internetinėje svetainėje, savaitės leidiniuose ar mobiliojoje programėlėje ir viską, ko jums reikia tiek šventei, tiek kasdienybei, įsigykite patraukliomis kainomis“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Be to, ji primena, kad prieš keletą dienų prekybos tinklas „Iki“ pristatė naują pirkėjų pinigus taupančią iniciatyvą – „Kerpame kainas“: reguliariai tikrins svarbiausių produktų kainas, o jei kitose parduotuvėse ras pigiau, kainą nedelsiant sumažins ir savo tinkle. Iš to išloš pirkėjai – lankydamiesi „Iki“ jie galės būti ramūs, kad analogiškų prekių kainos čia bus lygios arba mažesnės nei kitur.
Taigi pasirūpinkite reikiamais ingredientais patraukliomis kainomis ir pasigaminkite ką nors (o gal ir visus tris?!) iš šių heloviniškų užkandžių, kurie neabejotinai praskaidrins kasdienybę, o vaikams bus džiaugsmas ne tik gaminti, bet ir valgyti, – na, kuris gi padykėlis nenorėtų paragauti raganos pirštelio ar mumijos?
Sausainiai raganų piršteliai
Ingredientai:
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Sviestas: 110 g kambario temperatūros
- Cukrus: 150 g
- Miltai: 200 g
- Vanilės ekstraktas: 0,25 arbat. š.
- Migdolai: 30 vnt. be odelių
- Maistiniai dažai 1 arbat. š. (nebūtinai), žiupsnelis druskos
Gaminame:
Pirmiausia pasiruoškite migdolus: užpilkite juos verdančiu vandeniu, o tada, praėjus kelioms minutėms ir vandeniui kiek pravėsus, griebkite po vieną ir pašalinkite odelę tiesiog ją nustumdami pirštais. Sudėkite migdolus ant lėkštės, kad apdžiūtų. Juos galite naudoti ir tokius šviesius, o jei norite „lakuotų nagų“ efekto, tuomet pagal instrukciją pasiruoškite turimus maistinius dažus ir vieną migdolo pusę nuspalvinkite bei palikite, kad išdžiūtų, kol paruošite sausainių tešlą.
Į didelį dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir sukite mediniu šaukštu, kol gausite purią balsvą masę. Į ją muškite vieną kiaušinį ir antrojo kiaušinio trynį (baltymą atidėkite, jo dar reikės), supilkite vanilės ektraktą ir išmaišykite.
Supilkite miltus ir užminkykite vidutinio kietumo tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą – tegul pabūna ten 30–40 min.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir vis atgnybdami po gabaliuką, ant lygaus paviršiaus voliokite piršto storio gyvatėles. Supjaustykite jas piršto ilgio gabaliukais, o tada, pasitelkę visą išmonę pasistenkite dekoruoti juos lyg tikrus pirštus: dviejose vietose pažymėkite „sąnarius“, peiliu padarydami kelis nedidelius brūkštelėjimus. Dėkite pirštelius į skardą.
Kiekvieno pirštelio gale įspauskite „nagą“ – dažytą ar natūralų migdolą. Galiausiai patepkite sausainius likusiu kiaušinio baltymu (migdolo netepkite). Kepkite apie 10–12 min., kol sausainiai taps gelsvi. Leiskite visiškai atvėsti, o tada jau mėgaukitės baisiosios raganos piršteliais. Kas gali būti bjauriau! Ir skaniau.
Sumuštiniai mumijos
Ingredientai:
- Duona: 12 vnt. riekelių
- Pomidorų padažas: 100 g
- Sūris: 200 g brandinto
- Alyvuogės: 6 vnt. juodųjų
Gaminame:
Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 10 min.
Dešrelės mumijos
Ingredientai:
- Dešrelės: 6 vnt.
- 1 lakštas paruoštos sluoksniuotos tešlos
- 12 valgomų akių (pasitelkite fantaziją, kas joms tiktų: kruopos, padažo lašeliai, sūrio gabaliukai ir pan.)
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Iškočiokite tešlą ir picos pjaustykle arba aštriu peiliu iš tešlos išpjaukite šešias 1 cm pločio juosteles. Vieną tešlos gabalėlį apvyniokite aplink kiekvieną dešrelę, o galą, jei jis per ilgas, nupjaukite.
Kepkite orkaitėje 20 minučių, tada padidinkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite dar 5 minutes. Tai padeda tešlai paruduoti ir pasidaryti sluoksniuotai. Lipdykite akis ir iškart patiekite.
Šiurpulingo jums apetito!