Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 05

Atšaukti skrydžiai į Briuselį europarlamentarams nepatogumų nesukels

„Brussels Airlines“ patvirtino, kad kito mėnesio pabaigoje bus nutraukiami tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Briuselį. Dėl to kilo klausimas, ar neatsiras papildomų nepatogumų Europos Parlamento nariams, kurių darbotvarkėje numatyti posėdžiai Briuselyje vyksta dvi arba tris savaites kiekvieną mėnesį. Tačiau jie teigia, kad daug papildomų nepatogumų šis sprendimas jiems nesukels.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Europos Parlamento narys Andrius Kubilius teigia, kad toks sprendimas jam daug papildomų nepatogumų sukelti neturėtų, nes ir dabar, norint pasiekti Briuselį, dažnai tenka keliauti su persėdimais ir dėl to keltis labai anksti ryte.

„Iš tiesų, kai kokio nors reiso nebelieka, nėra taip, kad mes kiekvieną dieną sėdėtume ir svarstytume, kaip toliau gyventi“, – teigė Andrius Kubilius.

EP/Andrius Kubilius Europos Parlamente
EP/Andrius Kubilius Europos Parlamente

Europarlamentaras Liudas Mažylis teigė, kad šis sprendimas daug nepatogumų jam taip pat nesukels, nes yra pratęs darbo reikalais keliauti įvairiais maršrutais.

„Asmeniškai man sukels tik dalinių nepatogumų, nes esu įpratęs keliauti iš Lietuvos į Briuselį įvairiais maršrutais. Pastaraisiais mėnesiais esu keliavęs per Rygą, Eindhoveną ir Amsterdamą“, – 15min sakė L.Mažylis.

Jono Petronio nuotr./Liudas Mažylis
Jono Petronio nuotr./Liudas Mažylis

Kitą savaitę jis dar planuoja pasinaudoti galimybe iš Briuselio į Vilnių grįžti tiesioginiu skrydžiu.

Europarlamentaras yra susirūpinęs, kad daugiau nepatogumų kils ne politikams, o asmenims, kurie keliauja darbo reikalais.

„Aišku, nesant tiesioginių skrydžių, tai apribos pasirinkimo laisvę. Kitiems asmenims – turiu omenyje ne politikus, o tarnautojus, pareigūnus, kurie vyksta į komandiruotes paprastai nuo pirmadienio iki penktadienio. Jiems tiesioginio reiso atšaukimas problemų turės“, – teigė L.Mažylis.

Jis mano, kad sprendimą šiuo klausimu turėtų rasti valdžia, o ne aviacijos bendrovės.

„Problemą turėtų spręsti valdžios institucijos ir nepalikti sprendimo vien avialinijų bendrovėms, kurios kliaujasi tik rinkos paklausa. Žinau, pavyzdžiui, Čekijos patirtį: buvo laikas, kai jie politikus ir valstybės tarnautojus skraidindavo iš Prahos į Briuselį vyriausybiniu lėktuvu“, – teigė L.Mažylis.

Pasak skrydžius vykdančios kompanijos, šio maršruto nutraukimas yra laikinas ir vasara jis bus atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas