Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 05 07 /2015 05 22

Paaiškėjo, kas patenka į kitą konkurso „Laimėk kelionę į Venecijos kino festivalį“ etapą

Myli gerą kiną? Mėgsti kalbėti ar rašyti apie jį? Norėtum į Venecijos kino festivalį? Kino teatras „Pasaka“ padės pasiekti drąsiausias kino svajones.
Sandra Bullock ir George'as Clooney
Akimirka iš Venecijos kino festivalio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ATNAUJINTA. Atėjo laikas skelbti laiminguosius, pereinančius į kitą konkurso etapą, – jų anketos bus išsiųstos programos „28 Times Cinema“ organizatoriams, kurie atrinks atstovą iš Lietuvos. Taigi, trejetukas:
Rugilė Vailionytė
Rūta Švedkauskaitė
Ieva Šukytė

Ačiū visiems dalyvavusiems. Nenustokite rašyti, kalbėtis ir gyventi kinu!

Beje, visiems dalyvavusiems Pasakos kasoje palikome po kvietimą 2-ms į pasirinktą filmą.

----------------------------------------------------------------------

Šiais metais „Pasaka“ tapo programos „28 Times Cinema“ (ambasadore Lietuvoje. Programą nuo 2010-ųjų pristato „Europa Cinemas” drauge su Europos Parlamentu, LUX kino apdovanojimu ir Venecijos dienomis (Giornate Degli Autori). 28 jaunieji kinomanai, po vieną žmogų iš kiekvienos Europos Sąjungos šalies, galės nemokamai apsilankyti Venecijos kino festivalyje, kuris vyks  2015 m.  rugsėjo 2–12 dienomis.

Lietuvos atstovas praleis 13 dienų festivalyje ir taps Venecijos dienų žiuri nariu, drauge su kitais dalyviais žiūrės ir nominuos filmus, kurie pretenduoja gauti 2015 m. LUX kino apdovanojimą. Jaunieji kinomanai turės galimybę susitikti su kino profesionalais, dalintis savo mintimis ir nuomone atviruose debatuose. Europos Parlamento LUX kino apdovanojimo organizatoriai pasirūpins dalyvių kelionėmis ir nakvyne viso renginio metu, o „Europa Cinemas” skirs dienpinigius. Dalyviai turi atvykti rugsėjo 1 d. ir išvykti rugsėjo 13 d.

„Pasaka“ ir 15min.lt suteikia šansą tapti Venecijos kino festivalio jaunųjų kinomanų komisijos nariu. Jei tau nuo 18 iki 25-erių, gegužės mėnesį pažiūrėk filmą „Pasakoje“, išsaugok bilietą ir parašyk trumpą (bet, žinoma, gerą) filmo recenziją. 3 laimėtojus atrinks kino teatro „Pasaka“ komanda, o vieną laimingąjį iš jų paskelbs programos iniciatoriai.

Įkelk recenziją į ikrauk.lt kartu su atsakymais į žemiau pateiktus klausimus, t.y. dalyvio anketa. Nepamiršk prisegti ir savo nuotraukos. Konkursas tęsiasi iki gegužės 20 d.

Konkursas „Su „Pasaka“ į Veneciją!“

Dalyvio anketa

1. Tavo vardas, pavardė, el. paštas ir tel. numeris (kontaktiniai duomenys nebus skelbiami tinklapyje);
2. „Pasakoje“ 2014-15 m. rodytų tavo mėgstamų filmų top 5-ukas;
3. Trumpa motyvacija, kodėl TU turėtum vykti į Veneciją (iki 10 eilučių);
4. Jei būčiau žiuri narys, filmo vertinimo kriterijai būtų…  (iki 10 eilučių);

Tavo filmo, matyto gegužės (įrašyti) dieną „Pasakoje“, recenzija (iki 10 eilučių):

Išsamiai apie konkursą:

1. Gegužės mėnesį pažiūrėjęs filmą „Pasakoje“, ir išsaugojęs bilietą, parašai filmo recenziją (iki 10 eilučių) ir kartu su dalyvio anketa įkeli ją į Įkrauk.lt iki gegužės 20 d. Prisegi savo nuotrauką. Gero kino mėgėjo recenzija turi būti parašyta sklandžia, taisyklinga lietuvių kalba.

2. Konkurse gali dalyvauti, jei tau nuo 18 iki 25-erių, puikiai rašai ir kalbi ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba, gali keliauti į Veneciją šių metų rugsėjo 1–13 d. ir esi atviras, bendraujantis ir, be abejo, kiną bei „Pasaką“ mylintis žmogus.

3. Iš visų konkurso dalyvių kino teatras „Pasaka“ išrinks tris, kurie turės atlikti dar vieną užduotį – visus atsakymus pateikti anglų kalba. Be to, trys finalistai turės pateikti savo CV ir trijų scenų aprašymus iš trijų skirtingų neseniai matytų filmų (daugiausia po penkis sakinius kiekvienam filmui). Dėmesio: visa tai turės būti parašyta anglų kalba. Šia kalba festivalyje bendraus visi žiuri nariai.

4. Kinomaną, kuris važiuos į Venecijos kino festivalį, išrinks organizacijos „Europa Cinemas“ komisija.

5. Nuvykus į festivalį, tu, kartu su kitais žiuri nariais, peržiūrėsi visus programos „Venecijos dienos“ filmus, dalyvausi diskusijose su filmų kūrėjais, rašysi specialų festivalio dienoraštį, siųsi kasdienes kinomano įspūdžių atvirutes „Europa Cinemas“ tinklalapiui, nominuosi geriausius filmus specialiems prizams.

6. Konkurso organizatoriai laimėjusiam kinomanui apmoka kelionę ir gyvenimo Venecijoje išlaidas. „Europa Cinemas“ padengs dienpinigių išlaidas. Tačiau tai – tik smulkmena, palyginus su įspūdžiais, kuriuos patirsi, ir žiniomis, kurias įgysi.

7. Kiti du finalistai bus apdovanoti „paguodos“ prizais, kuriuos įsteigs kino teatras „Pasaka“.

Sėkmės konkurse! Turintiems klausimų ar pastebėjimų visuomet atviros durys el.paštu pasaka@kinopasaka.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus