Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės muzikos dienos Tbilisyje organizatorė Nini Popkhazde: „GMD verta rengti jau vien tam, kad drauge pajustume gatvės pulsą“

Andriaus Mamontovo incijuota Gatvės muzikos diena (GMD) šiemet jau antrą sykį vyks Gruzijos sostinėje Tbilisyje. Tą pačią dieną, kaip ir Lietuvoje, į Tbilisio gatves išeis šimtai muzikantų. Organizuoti šį renginį, kaip ir prieš metus, apsiėmė jaunimo organizacija „DRONI“. Apie Gatvės muzikos dienos populiarumą ir perspektyvas kalbamės su „DRONI“ atstove Nini Popkhadze.
„Gatvės muzikos dienos“ Tbilisyje organizatorių flashmobo akcija
„Gatvės muzikos dienos“ Tbilisyje organizatorių flashmobo akcija / „DRONI“ nuotr.

– Praėjusiais metais GMD Tbilisyje vyko pirmąkart. Ar pavyko šis renginys?

– Mano manymu, renginys buvo tikrai pavykęs. Visas Rustavelio prospektas – pagrindinė miesto gatvė – buvo nusėtas muzikantų ir stebėtojų.

Iš kiekvieno kampo skambėjo pati įvairiausia muzika. Visi buvo tikrai sužavėti.

– O kokių pamokų išmokote po praėjusių metų renginio?

– Tiesą sakant, tai daugiausia techninio pobūdžio pamokos – kaip išspręsti elektros tiekimo klausimą ir panašūs rūpesčiai.

– Ar šiemet GMD pasiūlys kokių nors naujovių?

– Taip, mes labai džiaugiamės, kad šiemet programos „Youth in Action“ dėka galėjome į renginį pasikviesti muzikantus iš Austrijos, Danijos, Latvijos, Baltarusijos ir Armėnijos.

Be to, šiemet turėsime meno erdvę, kur jaunieji talentai skaitys eiles su muzikiniu akompanimentu.

– Ar „DRONI“ susiduria su sunkumais, reklamuodami renginį? Ar vietos žiniasklaida palaiko jūsų iniciatyvą?

– Mes darome viską, kad apie renginį sužinotų kuo daugiau žmonių. Bendradarbiaujame su televizijomis, radijo stotimis, žurnalais, platiname informaciją socialiniuose tinkluose.

Taip pat darėme pristatymus universitetuose ir mokyklose, organizavome akcijas viešose erdvėse, flashmobus. Apskritai, visa reklaminė kampanija tęsis iki pat gegužės 18-osios.

– O kur žmonės gali gauti daugiau informacijos apie renginį?

– Visi susidomėję, gali apsilankyti mūsų tinklalapyje www.streetmusic.ge arba mūsų „Facebooko“ paskyroje „Quchis Musikis Dge / Street Music Day“.

Gatvės muzikos dienos 2012 m. Tbilisyje akimirka
„Gatvės muzikos dienos“ 2012 m. Tbilisyje akimirka

– Kaip manote, kiek žmonių išeis į gatves?

– Nepasakyčiau tikslaus skaičiaus, bet esu tikra, kad grojančiųjų bus daugiau nei 2012 m. Vadinasi, daugiau negu 1000 muzikantų. Skamba įspūdingai, ar ne?

– Išties. O ar tikite, kad GMD taps tradicija?

– Tikiu, kad artimiausioje ateityje tai taps dideliu tradiciniu festivaliu. Po pirmojo renginio gavome visą galybę teigiamų atsiliepimų tiek iš muzikantų, tiek iš žiūrovų pusės.

Be to, buvo nemažai žmonių, prašiusių, kad renginys taptų kasmetiniu. Taip kad, regis, Gruzijoje GMD tikrai taps dideliu nacionaliniu festivaliu.

– O kodėl, jūsų nuomone, Tbilisiui reikalingas toks renginys?

– Dėl daugybės priežasčių. Visų pirma, mes esame įpratę ignoruoti gatvės muzikantus, retai sustojame jų paklausyti, tuo labiau įmesti pinigų. Tačiau mes visi jaučiame muziką, ji visus mus veikia.

Antra, Gruzijoje mes kalbame keliomis skirtingomis kalbomis, turime skirtingus hobius ir pomėgius, trumpai tariant, esame labai skirtingi. O muzika mus suvienija, nepaisydama tautybių, socialinės, kultūrinės ar ekonominės skirties.

Trečia – o kodėl gi ne? Tbilisyje yra daugybė talentingų gatvės muzikantų ir muzikos mėgėjų, tad GMD verta organizuoti jau vien tam, kad visi drauge pajustume gatvės pulsą.

Gatvės muzikos dienos 2012 m. Tbilisyje akimirka
„Gatvės muzikos dienos“ 2012 m. Tbilisyje akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento