Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasižvalgykite: kaip atrodė Adolfo Hitlerio bunkeris, kuriame jis praleido paskutines dienas

Berlyno gyventojai ir miesto svečiai gali iš arčiau susipažinti su vienu žiauriausių diktatorių žmonijos istorijoje. Vokietijos sostinėje duris pravėrė paroda, kurioje galima pasižvalgyti po nacių vado Adolfo Hitlerio bunkerį, kuriame jis praleido paskutines gyvenimo dienas, rašo BBC.
Adolfas Hitleris
Adolfas Hitleris / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Parodoje galime iš arčiau pažvelgti į kambarį, kuriame dirbo ir Antrojo pasaulinio karo pabaigą sekė A.Hitleris, panagrinėti tuo metu darytas bunkerio ir paties nacių vado fotografijas.

Tarp šių įamžintų kadrų galima rasti ir itin įdomų istorinių akimirkų. Pavyzdžiui, kaip sovietai veržiasi į A.Hitlerio slėptuvę.

Šį bunkerį sudarė trisdešimt kambarių, o tarp jų parodos dalyviams įdomiausias A.Hitlerio darbo kambarys.

Tarp žiauriausių diktatorių istorijoje minimas A.Hitleris iš gyvenimo pasitraukė 1945 metų balandžio 30 dieną, kuomet pripažino, kad Antrasis pasaulinis karas pralaimėtas. Prieš tai jis vedė ilgametę draugę Evą Braun.

Paskutinė žinoma išlikusi A.Hitlerio nuotrauka yra daryta 1945 metų balandžio 28 dieną – likus dviem dienoms iki jo savižudybės. Joje matoma, kaip iš savo bunkerio Berlyne išėjęs A.Hitleris žvelgdamas į tolį vertina sąjungininkų atakų padarytą žalą. Būtent šis bunkeris ir yra pristatomas parodoje Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas