Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Europos Sąjungos mokymo misiją išvykę Lietuvos kariai pradėjo rengti Malio pajėgas

Į ES mokymo misiją Malyje kartu su kolegomis iš Suomijos ir Švedijos išvykę du Lietuvos kariniai instruktoriai balandžio 5 d. pradėjo rengti Malio kariuomenės karius. Mokymai vyksta Koulikoro mokymo centre, kur prieš kelias dienas atvyko bataliono dydžio Malio kariuomenės dalinys.
Lietuvos kariai Malyje
Lietuvos kariai Malyje / KAM nuotr.

Kaip praneša krašto apsaugos ministerija, kartu su kitų šalių instruktoriais lietuviai padės tobulinti Malio karių ginklų valdymo, šaudybos, savigynos, gebėjimo veikti karinio vieneto sudėtyje ir kt. įgūdžius. 

„Bus įdomu pasidalyti patirtimi šioje misijoje. Taip pat neabejoju, kad ir pats turėsiu galimybių pasisemti vertingos mokymo patirties,” – kalbėjo vienas iš Lietuvos karinių instruktorių.  

KAM nuotr./Lietuvos kariai Malyje
KAM nuotr./Lietuvos kariai Malyje

Malio karius mokantys Lietuvos kariniai instruktoriai – Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Abu jie yra dalyvavę tarptautinėse misijose ir turi sukaupę patirties, kurią panaudos kartu su partneriais treniruodami Malio karines pajėgas.

ES mokymo misijoje Malyje Lietuvos kariams yra pirmoji misija Afrikos žemyne ir taip pat pirmoji misija, kurioje Lietuvos kariai dalyvauja bendrame junginyje su Šiaurės ir Baltijos šalimis – Šiaurės Baltijos mokymo grupėje.  

Planuojama, kad Lietuvos kariai ES misijoje Malyje dalyvaus iki 2014 metų vidurio, t. y. iki tol, kol baigsis šios misijos galiojimo mandatas.

ES vadovaujamos mokymo misijos Malyje tikslas – paruošti vietos pajėgas, kurios galėtų užtikrinti šalies teritorinį vientisumą ir atremti teroristinių grupuočių išpuolius šalies viduje. Visą ES misijos personalą sudaro apie 500 žmonių.

Dalyvaudama ES vadovaujamose tarptautinėse operacijose ir misijose, Lietuva tuo pačiu padeda stiprinti ES bendrąją saugumo ir gynybos politiką ir ES atsako į krizes pajėgumus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas