Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijos naikintuvai baigia budėjimą Šiauliuose

Ketvirtadienį Italijos karinių oro pajėgų kontingentas baigia budėjimą NATO oro policijos misijoje, kurią vykdė iš Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose. Italijos kariai su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę saugojo dvi rotacijas iš eilės, iš viso aštuonis mėnesius.
Italijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“
Italijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“ / KAM nuotr.

Siekiant užtikrinti Baltijos valstybių oro erdvės saugumą ir vientisumą, Italijos karinės oro pajėgos Šiauliuose nuo 2015 metų sausio pradžios dislokavo keturis naikintuvus ir apie 100 karių, pilotų, technikos priežiūros specialistų, aprūpinimo ir logistikos personalo.

Pirmuosius keturis šių metų mėnesius Italijos kariai buvo pagrindiniu NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse kontingentu, kurį sustiprino Šiauliuose dislokuotas Lenkijos kontingentas ir Estijoje dislokuotas Ispanijos kontingentas. 

Nuo gegužės 1 deinos Italijos kontingentas liko dalyvauti oro policijos misijoje pagrindiniam Norvegijos kontingentui sustiprinti.  

NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse 38-ajai rotacijai dar kelias dienas vadovaus Norvegija su keturiais naikintuvais F-16.

KAM nuotr./Italijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“
KAM nuotr./Italijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“

Be Šiauliuose dislokuotų Oro policijos sustiprinime dalyvaujančių Italijos naikintuvų, pagrindinį Norvegijos kontingentą iš Estijos Amari bazės sustiprina Jungtinės Karalystės kariai su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon”.  

NATO oro policijos sustiprinimai taip pat pagal poreikį vykdomi ir iš sąjungininkių bazių Lenkijoje ir Rumunijoje. 

NATO oro policijos sustiprinimai taip pat pagal poreikį vykdomi ir iš sąjungininkių bazių Lenkijoje ir Rumunijoje. 

Nuo rugsėjo 1 dienos NATO oro policijos misija Baltijos valstybėse ir toliau bus sustiprinta. NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse vadovavimą iš Norvegijos perims Vengrija su keturiais Šiauliuose dislokuotais naikintuvais Jas-39 „Gripen“.

Vengrus iš Amari bazės Estijoje sustiprins Vokietijos karinės oro pajėgos su keturiais naiktuvais  „Eurofighter Typhoon“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas