Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patobulintas būsimasis kareivių pagalbininkas humanoidas „Atlas“ toliau bandomas laboratorijoje

Amerikiečių kompanija „Boston Dynamics“, kuri užsiima dvikojų ir keturkojų robotų, skirtų JAV kariuomenei, kūrimu, savo laiku demonstravo, kaip mašina „WildCat“ laksto po laboratoriją. Dabar pasirodė ir kitas vaizdo klipas, kuriame matyti, kaip sekasi į žmogų panašiam „Atlas“ bei „BigDog“ palikuoniui „AphaDog“.
„Atlas“ bandomas laboratorijoje
„Atlas“ bandomas laboratorijoje / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

„AlphaDog“, dar žinomas kaip LS3, dabar išbandomas lauko sąlygomis Kalifornijos valstijoje. Jis bando įveikti kalnuotą vietovę, atlieka manevrus, pasitelkdamas GPS, be to, mokslininkai stebi jo ištvermės lygį.

VIDEO: LS3 bandymai dykumoje

„AlphaDog“ bandymai yra įdomu. Tačiau dabar įdomiausia stebėti roboto „Atlas“ progresą. Patarojo roboto – humanoido pirmtaku buvo modelis „Petman“. Šiandien jis gali labai lengvai vaikščioti kaip žmogus, tuo tarpu pagrindas po kojomis ne visuomet gali būti lygus. Ir jei „AlphaDog“ paskirtis yra gana aišku (jis privalės sekioti kareivius ir nešti reikiamą įrangą), tai kam tuomet reikalingas „Atlas“?

Pasirodo, jo užduotys bus lygiai tos pačios, kaip ir „AlphaDog“. Tiesiog jis galės nešti karinius krovinius savo rankomis.

Roboto – humanoido galvoje yra sensoriai bei stereo kameros su lazeriniu nuotolio matuokliu. Jie leis robotui orientuotis erdvėje. Keletas šio roboto egzempliorių jau dalyvavo keliose varžybose, surengtose JAV Gynybos ministerijai priklausančiai agentūrai DARPA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas