Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sankcijų spaudžiamos Rusijos ginklų eksportas praėjusiais metais tik augo

Analitikai pastebi, kad, nepaisant griežtų sankcijų, Rusija iš prekybos ginklais sulaukė daugiau pelno nei įprastai. 2014 metais Rusija pardavė ginkluotės už 13,2 milijardo dolerių, už 22 mln. dolerių daugiau nei 2013-aisiais, skelbia „The Moscow Times“.
A.Isaikinas.
Anatolijus Isaikinas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kas tapo naujuoju Rusijos karinės technikos pirkėju? Kinija. Būtent ši šalis siekia įsigyti vis daugiau ginklų, tarp jų ir S-400 raketų žemė-oras. Tai patvirtino ir „Rosoboronexport“ vadovas Anatolijus Isaikinas.

„Kinija išties tapo pagrindiniu Rusijos klientu, ypač kalbant apie priešlėktuvines gynybos sistemas“, – aiškino A.Isaikinas, tarp kitų svarbių klientų išskirdamas ir Indiją, Iraką bei Vietnamą.

„Sankcijos yra tam tikra kliūtis, kuri sumažino mūsų darbo tempą, bet jos nėra priežastis raudoti ir nustoti veikti“, – teigė Rusijos ginklų eksportą koordinuojančios tarnybos vadovas. Tiesa, jis patvirtino, kad pastarieji metai buvo sunkūs antrajai pasaulyje ginklų eksportuotojai (pirmoje vietoje – JAV).

Rusija vis dar tikisi, jog pavyks pasiekti kompromisą derybose su Prancūzija dėl dviejų „Mistral“ klasės laivų perdavimo (kontrakto vertė 1,27 milijardo dolerių). Šio kontrakto sąlygų įgyvendinimą įšaldė Rusijos agresija Rytų Ukrainoje ir Krymo pusiasalio aneksija.

A.Isaikinas tikino, kad Rusija vis dar tikisi, jog „Mistral“ perdavimo procesas nebus nutrauktas. Be to, jis pažymėjo, kad smūgį tiek Rusijos, tiek Ukrainos karo pramonei sudavė konfliktas Ukrainoje.

Tiesa, A.Isaikinas tikino, jog Maskva intensyviai ieško naujų rinkų ir ketina tik plėsti prekybos ginklais geografiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas