Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laikraštis „15 minučių“: šešeri tikrų naujienų metai

Kai prieš šešerius metus sostinės gatvėse, sankryžose ir skveruose linksmi žaliaskverniai pradėjo dalyti praeiviams pirmą nemokamą lietuvišką dienraštį, niekas nė neįtarė, į kokią didelę ir svarbią naujienų tarnybą išaugs ši jaunatviška iniciatyva.
2011 m. 15min.lt
„15 min“ redakcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Liudas Dapkus 15min

Diena po dienos, numeris po numerio, istorija po istorijos, ir „15min“ užkariavo vilniečių širdis. Vėliau atėjo Kauno, paskui – ir Klaipėdos eilė.

Kaip skaudžiai klydo tie, kurie šio žaliojo starto dienomis murmėjo, esą nemokamas būna tik sūris pelėkautuose! Informacija tiesiog privalo būti nemokama, o žinios – prieinamos visiems. Tai – vienas kertinių akmenų „15min“ statinyje. Kiti – objektyvumas, profesionalumas, operatyvumas. Atrodytų, savaime suprantamos vertybės, bet vienaip ar kitaip vis dažniau primirštamos nacionalinės žurnalistikos frontuose. Galite neabejoti – mes padėsime jas prisiminti, nes nuoširdžiai tikime: Lietuva gali turėti etišką žurnalistiką ir objektyvius leidinius. 

2005-aisiais į skaitytojus prabilęs „15min“ seniai išaugo vystyklus. Plėtėsi leidinio geografija, daugėjo puslapių ir juos rengiančių žurnalistų. Naujienos, sukaupiamos ir paskelbiamos per laikraštį bei interneto portalą, jau skaičiuojamos ne dešimtimis ar šimtais, o tūkstančiais. Visas jas perskaityti per dieną nepakaktų nei penkiolikos minučių, nei penkiolikos valandų. Bet leidinio esmė išliko nepasikeitusi – matyti visas, ne tik juodas, pasaulio spalvas. Netarnauti partiniams ir verslo interesams. Pateikti nešališkas naujienas. Rašyti taip, kad nebūtų gėda tai perskaityti atsivertus po daugelio metų.

Lietuvos žiniasklaida, kaip ir pati Lietuva, gyvena ne pačius geriausius laikus. Tačiau sunkmetis mums nebuvo ir nebus dingstis atsisakyti kertinių vertybių, užmerkti akis prieš ydas, kurių būtų galima patogiai nepastebėti sudarius pelningą reklamos ar kitokį „rėmimo“ sandorį. „15min“ gynė ir gins tikrą, o ne parodomąją žodžio laisvę, rodys jums visas mus supančios realybės puses, išklausys jūsų istorijų – skaudžių, pamokančių ir linksmų, papasakos jas savo skaitytojams.

Esame kartu jau šešerius metus, tačiau tai – tik ilgo kelio pradžia. Laikraščio bei naujienų portalo sėkmė parodė – Lietuvos žmonės moka atskirti pelus nuo grūdų, jie nori tikrų, o ne filtruotų naujienų. Mes jas renkame ir ruošiame jums kasdien – kad atsivertę dažais kvepiantį naują numerį sužinotumėte tai, kas svarbu jūsų mieste, šalyje, pasaulyje.

Šiandien „15 min“ kolektyvas gimtadienio proga apsivilks laikraščių platintojų marškinėliais  ir dalys „15min“ praeiviams. Galbūt ir šį numerį gavote iš reporterio ar redaktoriaus rankų. Bet gimtadienio šventė – tik kartą per metus, todėl rytoj vėl dirbsime redakcijoje, rinksime žinias, dalinsimės jomis su savo didele ir nepaliaujamai augančia auditorija. Smagaus skaitymo!

Vyr. redaktorius Liudas Dapkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas