Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daumantas Mikučionis: 5 dalykai, kurių nereikia šią vasarą

Prieš akis – gražusis mūsų klimato juostos laikotarpis, nors ir prasidėjęs birželiui būdingomis lietaus atakomis. Vasara siūlo visą puokštę puikių pramogų ir užsiėmimų, tačiau, kaip visada, lazda turi du galus. Dalijuosi su jumis savo šią vasarą vengtinų dalykų penketuku:
 

1. Neryti šašlykų! Mūsų arterijos jau dabar spazmuoja, jusdamos, kokio maisto sezonas jų laukia.  Nusistovėjęs vasaros maršrutas (miestas – „Maxima“ – vandens telkinys – grilis) – tai ne ta estafetė, kuri gerina jūsų kraujotaką.  Jei vienas iešmelis sprandinės dukart per mėnesį – mūsų kulinarinis ir kultūrinis paveldas, tai mėsos kibiras bagažinėje ir visą savaitgalį negęstantis taukuotas grilis – infarktas ant iešmo! Saikingai gero apetito!

2. Nelakti alkoholio! Alus – neatsiejamas aukščiau minėto tautiško „gamtiško“ savaitgalio dalis. Gal momentinio pasitenkinimo vergai ir nesutiks, bet alkoholis visai nėra gaivos ir sveikatos šaltinis mūsų perkaitusiems ir persivalgiusiems kūnams. 

3. Nesikepinti saulėje! Aš suprantu, kad saulė – gana retas svečias Lietuvoje. Bet tai ne priežastis praleisti tiesioginėje jos spindulių ugnyje savo vasaros atostogas. Pietiečiai su savo kaitrai pritaikyta oda tik kraipo galvomis iš siestos pavėsio, kai mes savo šiaurietišką blyškumą patiekiame Toskanos saulės griliui. Mūsų liepa su +30 laipsnių nedaug atsilieka nuo itališko birželio, bet mūsų saulėje kepanti oda daug blyškesnė nei italų...

4. Nežiūrėti „teliko“! Niūriais žiemos vakarais Lietuvos šeimoms gyvenimo dramas ir komedijas į svetaines pristatanti dėžė vasarą turėtų tapti tiesiog interjero dalimi.  Net patys „telikai“ pasiduoda, paleisdami į eterį praėjusio sezono laidų kartojimus ir pigutėlius serialus iš Rytų. Pasiduokite ir jūs. Gal įvyks stebuklas ir, rudeniui atėjus, nepasigesite savo plyšaujančio japoniško draugo kompanijos.  Šio nedarytino punkto išimtis – olimpinės žaidynės (bet atsargiai! – skaitykite žemiau).

5. Netikėti politikais! Nesakau, kad jais pavasarį galima visiškai tikėti, bet ši vasara – ypatinga.  Ji – prieš rinkimus ir taip pat – gausi šaliai kraują kaitinančių sportinių įvykių. Tauta laukia olimpinio krepšinio atrankos turnyro, ir, žinoma, pačios sporto karalienės olimpiados. Šis miksas politikieriams – kaip valerijonas katinams: jie kniauks nuo kiekvienos tribūnos ir lips ant kiekvienos scenos, kur bus sveikinamas bet kuris dabar dar tik treniruotėse prakaitą liejantis būsimas herojus, ar – ką čia slėpti tautos viltis – 12 oranžinio kamuolio herojų. Politikai žino, kad bus nušvilpti, bet vis tiek lįs pasišildyti tautos numylėtinių – kas jais betaptų – šlovės spinduliuose.

Kiekvieno bažnytkaimio  meras jums primins,  kad olimpiadoje sužibėjęs sportininkas yra „vietinis“ – čia gimęs, į mokyklą ėjęs arba močiutę lankęs. Jie matys bendrybes su sportininkais dėl to, kad jų tokie patys vardai, akcentai, arba jie gyveno toje pačioje gatvėje. Tai bus nesustabdomas šlykštus reiškinys, dėl kurio net negali pykti, kaip nepykstama (nors žiauriai erzina) ant kniaukiančių per morčių kačių. Nepykite ant politikų šią vasarą – tiesiog netikėkite jais.

Autorius rašo tinklaraštyje www.pasaulispagaldaumanta.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas