Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Beveik apie politiką

Kai buvau gerokai jaunesnis ir kai žurnalistikos jūroje mane dar įsūpuodavo žvaigždžialigė, kartais pasijusdavau visa galva aukštesnis net už patį Vytautą Landsbergį. Mat į tuometę „Panoramą“ Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas ateidavo pakalbėti tik prieš tai su televizine valdžia telefonais susitaręs. Ir ne dažniau, nei kartą per savaitę.
Temos: 2 Menas Politika

O aš ten reikšdavausi vos ne kasdien: tai apie pirmaujančią melžėją pasakodavau, tai – apie posėdį dar LSSR herbu puoštoje salėje. Bet tai buvo seniai.

Dabar – kiti laikai. Ir visi žino: jei tavęs nėra „Dviračio“ laidoj ar KK2 – tavęs nėra visai.

Beje,  aną savaitgalį rašiau apie nepatikrintą gandą: girdi, televizijos jau susimokė ir stojo į karą prieš tuos, kurie dar nesusimokė...jo.

Kitaip tariant – Seimo rinkimams artėjant – jokių deputatinių pažadų už dyką!

O televizijos Seimo nariams reikia. Nes seimūnas be televizijos –  patys žinote – seimūnas be ateities. Nes tikrai nežinotumėte ir iš „Facebook“ Jo nepažinotumėte, jei TV nebūtų parodžiusi, kaip Jis savo jaunutei draugei padovanojo toookį automobilį!

Ir apie tai, kaip nuo Jos (seimūnės) pagyvenęs vyras pabėgo pas jaunesnę. O dar vienas Jis – labai myli šunis (rengia šia tema net įstatymą). O dar viena Ji – pagarsėjo, kaip labai gera seimūnė – motina. Nes vaikutį buvo net į darbą atsinešusi (TV parodė).

Dar vienas Jis įkliuvo į spąstus Panevėžy (nesvarbu, kad spąstai priešų paspęsti: TV parodė!).

Apie dar vieną Ją gerai atsiliepia visos Lietuvos buhalteriai. Nes TV rodė, kaip gerai ji finansinius mazgąraščius atrišinėja. Balsuos už ją.

Dar yra seimūnas – žaliaakių mylėtojas (kalta dėl to tik TV). Dar yra Gražiausia ir Jauniausia seimūnė. TV tuos duomenis atskleidė. Dar yra seimūnas – gėjų nekentėjas (viena TV  giria, kita – peikia) ir seimūnas, kuris neslepia netradicinės orientacijos (kita TV giria, o viena – peikia). Ir – taip toliau.

Dar yra seimūnas – žaliaakių mylėtojas (kalta dėl to tik TV). Dar yra Gražiausia ir Jauniausia seimūnė. TV tuos duomenis atskleidė. Dar yra seimūnas – gėjų nekentėjas. 

Bet – eikime prie reikalo. Rinkimai artėja. Ir jau dabar juodųjų technologijų specialistai – tamsiuose savo užkaboriuose – rezga painias intrigas. Kai suregs – padės į juodą stalčių. Iki rugsėjo. Iki naujo TV sezono. Kai kurie juodieji TV metraštininkai iki to laiko turi įvykdyti užsakovų užmačias: ką nors blogo išpešti. Sužinoti ir perkūnu iš ekrano trenkti.

Kai kuriems iš jų pavyks tai padaryti. Bet kai kuriems – nepavyks. Ir prieinu dabar prie rimčiausios rašinio dalies. Prie tos, už kurią ir nukentėti nebus gaila.

Taigi, pasirodo, yra Seimo narių per beveik visą kadenciją – nė vieno automobilio nesudaužiusių! Yra tokių, kurie posėdžius praleido tik dėl ligos! Yra tokių, kurių net pavardės neįsimenančios (visai ne Sysas ir ne Smetona).

Yra Arūnė Stirblytė ir Zita Užlytė. Na, pasakykit, ranką ant širdies padėję, ar esat šitas pavardes girdėję? Ir yra daug kitų nėkart televizijos nepabandžiusių!

Kas gi dabar su jomis (ir jais) bus? Ar neištiks jų Vaitiekūno likimas? Matau, kad parūpo jums problema: tad –  grįžkim į rašinio pradžią.

Tai laikais, kai vieną dieną filmuodavau Aukščiausioje Taryboje, o jau kitą – žemiausioj fermoj, į televiziją paskambino Labai Žymus Asmuo. Ir tuomečiam mano viršininkui pasakė: „Tepasirenka jis vieną objektą. Nes –  žiūrovai painiojasi“.

Ir perkėlė tada mane nuolatiniam darbui į fermą. Gerai joje jaučiuosi. Bet jūsų nuomonė gali būti ir kitokia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas