Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Kiek kainuoja pagalvė?

Esu vienas iš nedaugelio laimingųjų, jau pabuvusių prie jūros. Ant Palangos tilto – pilni kibirai žuvies: vos užmeti ir jau trauk! Papasakosiu apie tą laimikį netrukus. O dabar – apie slaptas ir gerbiamiems žiūrovams dar nežinomas televizines svajones.

Dar žiaurus gruodžio gruodas kaustė Lietuvą, kai vienos televizijos duris pravėrusi masinių renginių organizatorė iš provincijos Vyriausiajam ištiesė prirašytą lapą. Tame lape buvo meniškai atvaizduota pati karščiausia vasaros naktis, siautulingas gitarų džeržgėjimas, o kartais – visai gražūs garsai.

Tai buvo televizinis vasaros projektas, pagal kurį Palangoje turėjo rungtis triukšmingiausi (visomis prasmėmis) Lietuvos didžėjai. Surasti ir rėmėjai – alkoholio gamintojai. Programa – naktinė (metas, kai galima tai reklamuoti).

Bet Direktorius paklausė: „O kas mus naktį žiūrės? O ką apie tai Bažnyčia pasakys?“ Galvoje vėl turėtas alkoholis. Stojusia tyla viskas ir baigėsi.

Dabar – vėl tyla. Tačiau šįsyk – ji daug apgaulingesnė. Nes į Palangą ruošiasi visos televizijos. Ir  – spėlionė: ką jos per visą vasarą rodys?

Tad ką galima rodyti? Dovanoju idėją: pasiūlykit apmokestinti kurorto kavinių kėdes. Už atsisėdimą (kaip taksi) – vienas litas. Jei idėją „prastumsit“ – visą vasarą vakarais turėsit ką rodyti. Kai ateis rugsėjis – galėsit kartoti rytais. 

Nereikia spėlioti. Nes aišku. Rodys Palangos savivaldybės kovą su olandų atrakcionais. Ir – pralaimėjimą. Jei nepatingės – TV grupė  nuvažiuos iki Šventosios (bet ten užkaltas poilsines šeimininkai pradės vėdinti tik birželio vidury).

Visai gali būti, kad televizijos susuks reportažų apie pergarsią lauko kavinių muziką (kaip pernai, užpernai ir užužpernai). Dar bus reportažas iš respublikinės šunų parodos. Ir apie nešvarų jūros vandenį. Ir apie tai, kad trūksta tualetų, todėl visi sisioja į jūrą (pirmą reportažą apie tai „pagaminau“ 1979 metais, kai daugelis didžėjų dar nebuvo gimę).

Kultūringa laida „Panorama“ būtinai prisimins Kurhauzo istoriją. KK2 būtinai aplankys šokių vakarą paliegusiųjų sanatorijoje. Ir nebus nė vieno filmuoto reportažo iš „Ramybės“ klubo.

Beje, galbūt kažkam labai pasiseks? Galbūt Palangos gatvėje jis sutiks R.Rastauską? Gal net pakalbins jį? Bet greičiausiai nepakalbins. Nes jauni žurnalistai nežinos, kas jis toks. O jei žinos – nepažins: jis juk nepanašus į Jurijų Smoriginą.

Kodėl apie visa tai rašau?

Todėl, kad birželio 1-ąją prasideda poilsio sezonas. Ir dar todėl, kad „Pinigų karta“ visa, kas nauja, dar antradienį parodė.

O nauja (irgi tik sąlyginai) yra kaip beprotė ant kabliuko puolanti žuvytė – rubuilis grundulas. Rūkyti netinka, marinuojama išskysta, kepta – balta ir skani.

Naujas Palangoje yra „Pagalvės mokestis“ – vienas litas vienam poilsiautojui už naktį. Bet „Pinigų karta“ šypsodamasi jau diskutavo apie tai, kad galima ir dvi galvas ant vienos pagalvės padėti – bus pigiau.

Tiesa, visai gali būti, kad kokiam jaunam žurnalistui galvą gali pradėti sukti koks jaunas Palangos politikas: sugalvos istoriją ir tiek. Ir filmuok. Bet patariu nesusigundyti: visos televizijos jau yra slaptai sutarusios už dyką politikų iki rinkimų nerodyti.

Palangos politikams patarimas: jei netyčia jus nufilmuotų ir dar netyčiau parodytų – esate prapuolę. Visi manys, kad susimokėjote. Žinoma, neoficialiai.

Tad ką galima rodyti? Dovanoju idėją: pasiūlykit apmokestinti kurorto kavinių kėdes. Už atsisėdimą (kaip taksi) – vienas litas. Jei idėją „prastumsit“ – visą vasarą vakarais turėsit ką rodyti. Kai ateis rugsėjis – galėsit kartoti rytais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas