Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Norėjo duonos, o gavo spurgų

Situacija yra sudėtinga ir retai pasitaikanti: turiu parašyti apie tai, ką įvardyti už dyką yra draudžiama. Ir tas draudimas – netgi dvigubas.
Temos: 1 Spurgos

Pirmoji pusė – moralinė ir dorovinė. Nes – apie labai intymius dalykus. Antroji pusė – komercinė. Nes – apie reklamą. Todėl prekių ir gamintojų negaliu įvardinti. Bet pasitikiu skaitytojų nuovokumu.

Šokoladas – jeigu jo ne per daug –  yra gerai ir vyrams, ir moterims. Ir todėl man labai patinka toji niekada nematyta moteris (TV jos nerodo), kuri už kadro žiauriai gražiai dūsauja. Kažkaip mielai, teisingai dūsauja. Ir todėl lietuviško šokolado pardavimai po padūsavimų („Aistros skonis!“) turbūt padidėja.

Po dešimties sekundžių kitas kanalas (reklamas dabar stengiamasi „įdėti“ vienu metu)  rodo pusei Lietuvos pažįstamą medicinos profesorių. Jis pataria gerti mažos mineralizacijos vandenį. Bet aš negaliu pamiršti vakarėlio, kuriame garbusis prostatų meistras reklamavo potenciją sustiprinančius vaistus. Gražiai reklamavo.  Ir mes beveik patikėjom.

Trečias (nedidelis) lietuviškas TV kanalas. Dar po dešimties sekundžių. Malonus balsas bando įtikinti, kad nekaltas vaistukas (neturiu teisės nurodyti koks) tikrai Jums padės palaikyti erekciją.

Kanalas Nr. 4. Turbūt skirtas jaunimui. Nes karštomis vasaros naktimis pataria naršyti internete. Apie seksą – nė žodžio. Bet vaizdelis – ohoho: sijonėlis – trumput trumputėlis. Jaudina. Pasikeliu. Einu virtuvėn: kažkur ten turėtų būti manasis „aistros skonis“: kodėl gi jos nepakvietus popietinio poilsio?

Bet virtuvėje – dar kitas kanalas įjungtas: ne pirmos jaunystės artistė pasakoja, kaip baisu lovon gultis, jei neturi... Daugtaškio vietoje turėjo būti čiužinio pavadinimas. O TV ekranas – pilnas krokodilo dydžio erkių. Suprask – tokios pat veisiasi ir mano senajame čiužiny.

Aistra ima blėsti: nes čiužinys – brangut brangutėlis. Grįžtu salonan – prie manojo TV, kuris vėl viltis žadina: mat seksualiu balsu siūlo internetu per dvi minutes paskolinti net 7000 litų. Bet nenukrypkim nuo pagrindinės temos – TV reklamos.
 
Kai alkanas įeinate į maisto produktų parduotuvę, ten gardžiai kvepia cinamonu. Ne tik todėl, kad mieliau jaustumėtės. Dar ir todėl, kad cinamonas žadina aistrą. O aistringas – pasiryžęs daug daugiau pinigėlių išleisti. Ir pardavėjos jam gražesnės, nei iš tikrųjų yra.

Kanalas Nr. 5. Užsienio televizija. Dar mažiau padori, nei lietuviška.

Ekrane seksualiai linguojantis automobilis atkreipia budrių policininkų dėmesį. Ir jie, lydimi televizijos reporterių, nutaria užkirsti kelią nepadorumui.

Porelė automobilyje, žinoma, menkai teapsirengusi.

„Ką čia dabar darote?“ – klausia policininkai. O tiedu atsako štai kaip: „Jei jau atkreipėte į mus savo žvilgsnį, tai dabar prašome atkreipti dėmesį ir į puikias amortizacines šio (automobilio pavadinimas) naujojo automobilio savybes.“

Tai buvo reklama. Po jos – sekė kita.

Gražioje nelietuviškoje golfo aikštelėje du Vaitiekūno amžiaus vyriškiai žaidžia, žinoma, golfą. Nėra lengva pataikyti į ten, kur taikai. Bet vienam iš tų dviejų solidžių ponų sekasi daug geriau, nei kitam.

Todėl, kad vakar (tai vėliau paaiškėja) jis išgėrė vieną mėlyną tabletę. O šalia tos golfo aikštelės – dvi jaunos gražuolės su mini sijonėliais. Veidukai jų įkaitę, o pokalbis – daug žadantis: „Man patinka tie pagyvenę, kuriems pavyksta“, – sako viena draugė kitai.

Ir tai – neišgalvota. Tai kadrai iš „Balticum“ televizijos transliuojamos laidos „Geriausios pasaulio reklamos“.

Jei būtų mano valia, aš pirmą vietą lietuviškuose „Kanų liūtuose“ duočiau kukliai dviejų žodžių reklamai. Štai ji: „Karštos spurgos!“.

Todėl, kad  karštos –  tai garantija, jog šviežios. Ir dar  todėl, kad karštos – jei turi fantaziją – yra truputį nepadoru.
Tas įsivaizduojamas nepadorumas tikrai nuteikia geriau, nei viena vakar matyta lietuviškos duonos reklama „Mes gaminame tai, ko jums reikia kiekvieną dieną!“

Noriu šviežios, ką tik iškeptos duonos! O ne pagamintos!

P.S. Tiems, kurie nesuprato. Visame pasaulyje – ir netgi Lietuvoje – reklama laikosi  trijų S dėka: Sporto, Sveikatos, Sekso.

         
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas