Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdų Senio atsisveikinimo žodis Lietuvai: „Padovanosiu Seimą, kokio nusipelnėte“

Spėkit mįslę. Turiu fizinę išraišką ir esu mokslo nepaaiškintas reiškinys, neįrodytas jokiais eksperimentiniais metodais. Kas? Atspėjote – aš, Kalėdų Senis, paranormalus padaras. Išvežioju dovanas atominiais elniais ir vandenilinėmis rogėmis per penkiolika minučių. Skraidau geriau už Karlsoną. Ačiū, kad prasivalėt kaminus, ir kantriai laukite manęs kitąmet.
Kalėdų senis
Kalėdų Senis / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvoje nesu visai legalus. Galiu lankyti tik tuos vaikus, kuriems jau sukako 18 metų. Ir tik tuo metu, kai visi mažieji miega. Mat nepilnamečiai Lietuvoje yra saugomi nuo paranormalių reiškinių.

Vaikams negaliu būti demonstruojamas, sudarant mano tikrumo įspūdį, nes tai draudžia įstatymai.

Nebent aš iš tiesų esu tikras. Ar esu tikras? Mano buvimo mokslas dar neįrodė. Kaip ir nebuvimo.

Toks realus, apčiuopiamas ir pajaučiamas kaip tyros tarologo akys. Patikimas kaip bukos Premjero nosies charakteris ir skaistus it Monikos kuklumas.

Dėl susidariusios teisinės situacijos negaliu skleisti erezijų apie skraidančius elnius, nykštukų žaislų fabriką bei Kalėdų stebuklą. Privalau sakyti tiesą.

Beje, kurį laiką manęs nebus. Keliausiu į Turkiją, kur man viename musulmoniškame mieste pastatė paminklą.

O kai sugrįšiu įdegęs ir pailsėjęs, toliau pildysiu gerų vaikų sąrašą ir gaminsiu jiems dovanas. Blogi berniukai ir mergaitės – nesivarginkite – dovanų negausite.

Tradicijų saugotojų laukia kelionė valtimi per jūrą

Sąrašas jau pradėtas rikiuoti pagal abėcėlę. Berniukui, kurio vardas prasideda raide „A“, o pavardė „B“, padovanosiu teniso stalą. Nuo rudens turės daugiau laiko – lai sportuoja su žentu.

Visiems Lietuvos berniukams padovanosiu po šautuvą. Lai treniruojasi. Kai išmoks šaudyti į nejudančius taikinius, vėliau galės pereiti prie judančių.

Guminės valtys atiteks visiems geros valios lietuviams, kurie veja pabėgėlius atgal į jų sugriautus namus.

Kiekvienai Lietuvoje priglaustai pabėgėlių šeimai – po guminę valtį. Jos praverstų tam atvejui, jei netyčia pagrobtų amžiais puoselėtas lietuvių tradicijas ir sugriautų tvirtus lietuviškos krikščioniškos šeimos pamatus.

Bet jei nesugriaus ir nepavogs, tuomet valtys atiteks visiems geros valios lietuviams, kurie veja pabėgėlius atgal į jų sugriautus namus.

Dar pridėsiu po smagią kelionę šiomis valtimis per Viduržemio jūrą. Trumpą pramogos aprašymą galite rasti čia.

Šauktiniams padovanosiu ilgametį tikėjimą, kad jų tarnyba nebuvo bereikšmė. O verktiniams – po pakuotę levandomis kvepiančių servetėlių. Labai myliu ir vienus, ir kitus.

Dar nežinau, kam dovanosiu per 2016 metus vairuotojų neišgertą alkoholį. Matyt, teks supilti į roges. O vairuotojai kitoms Kalėdoms gaus tiek sniego, kad nė vienas girtas iš namų nepajudėsit – iki pat Trijų karalių, po paraliais.

Svarbu jausti saiką – kad nebūtų per mažai

Nežinau, kam dovanoti atlikusius balvonus nuo Žaliojo tilto. Niekas neima net už dyką. O juk tokia vertybė...

Nė neįsivaizduoju, ką dovanoti krepšininkams. Jie ir taip daug gavo ankstesniais metais. Gal jiems padovanoti futbolo federacijos vadovybę?

Visiems futbolininkams – po „Teleloto“ bilietą. Jei jau lošiate, tai iškart milijoną.

O kitiems sportininkams kaip visada – nieko nedovanosiu. Nebent lygioj vietoj per savo entuziazmą, apsigimimą ar dar kokį stebuklą pelnytų aukso medalį.

Visiems futbolininkams – po „Teleloto“ bilietą. Jei jau lošiate, tai iškart milijoną. Nesismulkinkit trapiomis lažybomis. Ir laimėjimo procentas geresnis. Ir garbė išlieka savo vietoje.

O ką padovanoti mylimai Lietuvai? Visiems, kaip kasmet, padovanosiu „Euroviziją“. Taip pat dovanosiu naują Seimą. Būtent tokį, kokio nusipelnėte. Būtent tokį, kokio norite.

Galėčiau Lietuvai padovanoti pažangų jaunimą, bet ką jis čia veiks? Ūkininkams kasmet dovanoju gerus metus, bet jie to niekada neįvertina.

Mokytojams pagaliau duosiu gerus atlyginimus, kad streikuotų tik vasarą ir per atostogas. Taip pat – daugiau mokinių. Tiksliau – krepšelių.

Jei padovanosiu daugiau sveikatos, tai Joniškyje ar Skuode uždarys ligonines. Geriau jau kuo dažniau sirkit ir turėkit kur pasigydyti.

Tautininkams, naciams ir susirūpinusiems savo seksualine orientacija padovanosiu Tolerancijos gatvę – didelę ir plačią.

Tokią, kad vienu metu visi galėtų eisenas organizuoti – kad visos vėliavos tilptų ir būtų matomos.

„Maximai“ padovanosiu „Lidl“. Rolandui Paksui – teisingumą. Viktorui Uspaskichui duosiu „apatinį kranelį“, iš kurio tekės įkvėpimas dar vienai knygai.

Na, o Prezidentei iš trečio karto, bet iš anksto jau įteikiau dovaną. Padėjau Generalinėje prokuratūroje. Kuriam laikui turėtų pakakti.

Paprastiems lietuviams ryte dovanosiu saulėtekį, o vakare – saulėlydį. Dar, žinoma, pridėsiu oro ir problemų iš oro. Linksmų Naujųjų metų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas