Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žilvinas Pekarskas: Kurie Valentino raumenys turi būti „kiečiausi“

Nors gyvename vadinamojoje Marijos žemėje, o kai kas net Šiaurės Atėnuose, meilę ir kitas gyvenimo dovanas esame pratę matuoti žemiškais matais: lentelėmis, centimetrais, pinigais, dydžiais ar net nuolaidų akcijomis artėjant Valentino dienai.
 

Apie tai, kad mylėti ir būti mylimam yra reta dovana, nekalba nei gydytojai, nei vaistininkai, peršantys „stebuklingas piliules“ ar apatinį trikotažą.

Dviguba moralė, verčianti vartoti, o ne mylėti

Iš esmės mūsų visuomenės filosofija, net ir meilėje, yra vartotojiška, o dar tiksliau – dviguba. „Kiek vaikinų lietė tavo liemenėlę“, – dažnai klausia vienos populiarios radijo pasimatymų laidos vedėjas pašnekovių. Reta mergina atsako, kad „tik vienas“. Nejauku kažkaip. Nes tikras vyras, tikras Valentinas lietuviškoje sąmonėje – tai bobų čempionas. Kietas ir patyręs vartotojas.

Jei turėtų merginų skaičius, padaugintas iš milijono, atspindi dar ir turto vertę, nebereikia nė grotelių ant pilvo – prieš jūsų akis svajonių Valentinas.

Kiek vaikinų lietė tavo liemenėlę“, – dažnai klausia vienos populiarios radijo pasimatymų laidos vedėjas pašnekovių. Reta mergina atsako, kad „tik vienas“. Nejauku kažkaip.

Tikra svajonių mergina – „šeškės“ tipo. Amžinai jauna, ilgakojė, didžiakrūtė, bet jau pagyvenusi su aktorium, krepšininku, muzikos prodiuseriu. Nenuobodi. Juk pastebėjote, kad tuštumą sunkiai paslepia net ir hobiai, tarkime, burleskos praktikos. Reikia kažko daugiau.

O dabar, pasitarę su gydytoju ar vaistininku, grįžkime į realybę. Juk  pasąmonėje nė vienas nenorime glaustis prie „pereinamojo prizo“ ar „daugkartinio naudojimo“ švirkštu leistis vitamino C?

Mūsų supratimą apie meilę ir visas jos formas iškreipia brukami vartotojiški stereotipai „greitai ir patogiai“. Jeigu kažko sieksime ilgai ir sistemingai, tai jau nebeatitiks XXI amžiaus tempų. Skauda galvą? Išgerk vieną tabletę, ir praeis. Išvešėjo prostata – kelios tabletės, ir ji sumažės. O dar geriau, kaip dažnai prasitaria medikai – „turėti sekso“. Daug sekso – tolygu „jokių problemų“ arba „sėkmė garantuota“. Plaukiant paviršiumi, kai nereikia galvoti, viskas atrodo labai paprasta: jeigu vyro bicepsai ir dar vienas kitas raumuo funkcionuoja tvarkingai, jo ir moters gyvenimo kokybė puiki. Tereikia laikytis tam tikrų kanonų ir instrukcijų. Tarkime, bet koks seksologas pasakys, kiek kartų „išsikrauti“ per savaitę yra normalu. Tai dabar sėskite ir suskaičiuokite, ar jūs esate normalūs.

Greitas maistas ir tikri produktai

Drįstu teigti, kad ten, kur baigiasi meilė, ir prasideda instrukcijos bei skaičiai. Sutinku, kad mylimas savo moters, vyras ir karjerą lengviau darys, ir greičiau pasveiks, jei serga. Tas pats pasakytina apie moterį: jei vyras jai suteiks sparnus, aukštai pakils abu, ir ne kartą per savaitę. Bet reikia greitą maistą atskirti nuo natūralių produktų.

Opozicija vakarietiškai „vartotojiškos meilės“ (kartais pagrįstos tablečių vartojimu ar organų didinimu) filosofijai yra Rytai.

Ten, kur baigiasi meilė, ir prasideda instrukcijos bei skaičiai.

Tūkstantmečius egzistuojanti kinų taoistų tradicija ar indų tatristinė filosofija kalba apie „kitą mėnulio pusę“. Pagrindas – vyro ir moters energija. Lygiateisiškumas. Tobulėjimas. Kaip reikia dirbti su savo seksualine energija – kad būtum sveikas, gyvybingas, ilgaamžis, netgi nemirtingas, jei susiliesi su aukštesne, mus sukūrusia jėga. Toks aukščiausias seksualinės energijos panaudojimo tikslas Rytų filosofijoje. Tokiame kontekste visiškai nelieka vietos greitam seksui, vardan iškrovos. Taoistai vakarietiškus „greitukus“ lygina su obuoliu, kurį valgome įvyniotą į polietileno plėvelę. Kitaip tariant, nepasirengę ir nesuprasdami, ką iš tikrųjų darome. Net ir „Kamasutra“ nėra paleistuvystė ar akrobatikos vadovėlis. Atvirkščiai – tai labai aukštų reikalavimų sąrašas. Tik jį kiekvienas suprantame, kaip sakoma, pagal sugedimo laipsnį.

Pagrindas – vyro ir moters energija. Lygiateisiškumas. Tobulėjimas. Kaip reikia dirbti su savo seksualine energija – kad būtum sveikas, gyvybingas, ilgaamžis, netgi nemirtingas.

Štai koks subtilus rytietiškas meilės patarimas. „Nedėkite morkų ir žirnių į vandenį, kol jis neužvirė“, – sako Mantak Chia, seksologijos tao meistras. Vakariečiai sakytų atvirkščiai: „pavaryk“. Rytų filosofijos esmė – pasiruošti meilei, suprasti, kas vyksta, būti pakankamai protingam, kad galėtum valdyti energinius srautus. Ir tik tuomet vyriškos „jang“ ir moteriškos „jin“ susijungimas turi prasmę abiem pusėms. Priešingu atveju gali ir supykinti. Kaip nuo greito maisto.

Pasak Rytų medicinos specialistų, vakarietiškas „obuolio valgymas per plėvelę“ yra netgi kenksmingas. Vakarų pasaulyje daug vyrų serga prostatos ligomis, teigia gydytoja, Rytų medicinos žinovė, Genovaitė Pečiulytė. Rytuose, pagal statistiką, vyrai iki vėlyvo amžiaus išsaugo prostatą sveiką ir ilgą laiką išlieka seksualiai aktyvūs, seksualinį gyvenimą gali palaikyti iki mirties.

Taigi nieko blogo, jei vyras puoselėja savo „jang“ pradą – visus įmanomus raumenis. Bet tuo negalima apsiriboti, jei norime ilgai ir laimingai gyventi meilėje. Vyriškąjį ir moteriškąjį pradą turi abi lytys, tik nevienodai pasireiškiantį. Todėl, siekiant laimės ir harmonijos, Valentinams reikėtų dėmesio skirti ir „jang“, ir „jin“. Nes daugeliui moterų reikia ne santykių su grubiu macho, skaičiuojančio „pergales“. Iš vyro labiausiai laukiama dėmesio, švelnumo, rūpinimosi ir subtilumo, kurio neatsveria jokie kiti „dydžiai“. Tokios yra kitos seksualumo briaunos, norintiems tobulėti.

Iš vyro labiausiai laukiama dėmesio, švelnumo, rūpinimosi ir subtilumo, kurio neatsveria jokie kiti „dydžiai“.

Tačiau apie jas nekalba žmonės, pardavinėjantys iš TV ekranų laimės tabletes. Nes tikri dalykai neparduodami.

P.S. Jei kam nepriimtina Rytų išmintis, pacituosiu Lietuvos internautų pastaruoju metu itin dažnai dalijamą frazę. Tikras vyras kaip vilkas... Arba vienišas, arba su ta vienintele visam gyvenimui. O bėgiojimas paskui aveles, tai jau avino bruožas.

P.P.S. Jeigu nepadeda netikėtai aplankiusi meilė, nepulkite pirkti „stebuklingų tablečių“. Vyrams sveikos gyvensenos žinovė Nijolė Degutienė pataria valgyti daug moliūgų sėklų. Moterims pasijusti geriau padeda raskilos ir trikertės žvaginės arbatos, taip pat kraujažolė, kuri kartais daro stebuklus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas