Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lauras Bielinis: Ritualinis A.Zuoko aukojimas

Kodėl A.Zuokas vis dar yra Vilniaus meras? Nors ir dešinieji, ir kairieji, jau nekalbant apie liberalus, jam turi pretenzijų. Jau po Seimo rinkimų buvo kalbama, kad netrukus įmanomas Vilnių valdančios daugumos pasikeitimas ir naujo mero išrinkimas. Kalbų buvo, pretenzijų ir kaltinimų – taip pat, o pokyčių vis nėra.

Todėl ir toliau stebime A.Zuoko projektų ir daugiakryptės veiklos fiasko.

Skandalingas ir nevykęs (brangiai kainuojantis, sudėtingas ir nepatogus) e-bilietų miesto transporte įvedimas. Privačių vežėjų išstūmimas iš rinkos, gresiantis sumaištimi ir dar didesniais nepatogumais vilniečiams. Nuolatinės dulkės ir permanentiškai netvarkoma miesto aplinka (kas trukdo nuplauti gatves ir šaligatvius?) tarsi vainikuoja A.Zuoko įvaizdžio smukimą.

Net A.Zuoko bandymas pridengti negatyvią informaciją oro bendrovės „Air Lituanica“ projektu, atrodo įtartina akcija, kurioje daugelis įžvelgia finansinę klastą.

Todėl naudingiausia tokiu metu yra kurį laiką išvengti tiesioginės atsakomybės už miesto valdymą. Vilniuje A.Zuokas tapo figūra, kurios politiškai negaila nei dešiniesiems, nei kairiesiems.

Bet pažvelkime į A.Zuoko problemas iš rinkimų taško. Visiems didiesiems politikos žaidėjams puikiai žinoma, kaip sunku įveikti krizinėje būklėje atsidūrusio miesto problemas. Pavyzdys – Kauno gatvių problemos.

Todėl naudingiausia tokiu metu yra kurį laiką išvengti tiesioginės atsakomybės už miesto valdymą. Vilniuje A.Zuokas tapo figūra, kurios politiškai negaila nei dešiniesiems, nei kairiesiems.

Ant A.Zuoko galima sukabinti visas esamas ir galimas bėdas. Kuo arčiau rinkimai, tuo svarbiau parodyti rinkėjams, kad „negerasis“ A.Zuokas  bus sutramdytas.

„Mes nelinkę mosuoti interpeliacijos kardu, bet jeigu susikaups kritinė masė problemų, reikalausime mero atsistatydinimo. Vilnius vertas geresnio vadovo, nei dabar yra“, – tvirtino konservatorius M.Adomėnas.

Todėl galima teigti, kad artėja laikas paskelbti vilniečiams, jog jie turės balsuoti už tuos, kurie išgelbės nuo A.Zuoko sukurtų problemų.

Taigi toks ilgas A.Zuoko buvimas meru jo didiesiems oponentams iki šiol yra savaip naudingas. Tačiau drauge artėja laikas, kai meras A.Zuokas bus sudegintas politinės kritikos ir nepasitenkinimo ugnyje. Kaip Morė sudeginama po žiemos.

Lieka suderinti detales. Atrodo, kad A.Zuoko, kaip politinio projekto uždarymą, pradeda konservatoriai, paskelbę apie savo ketinimus skelbti interpeliaciją per Vilniaus miesto tarybos narius. Tačiau kol kas neaišku, kas – kairieji ar dešinieji – daugiausia laimės iš A.Zuoko aukojimo.

Visais atvejais tolimesnė Vilniaus mero kritika – garantuota. Akivaizdu ir tai, kad kita Vilniaus miesto taryba bus be A.Zuoko. Bet ar išnyks Vilniaus problemos?

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas