19:11

Marijus Gailius: Apie lemiamą rinkimų temą, debatuose nutylėtą

Jeigu rinkėjus pirmiausia domina žemiški reikalai, kodėl niekas nekalba apie Žemę? Išklausius daugumą rinkimų debatų susidaro įspūdis, tarsi Lietuva būtų atskira sala ar planetos palydovas, atplyšęs nuo pagrindinių žemiškų reikalų.
Marijus Gailius
Marijus Gailius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kur link suku? Suku link sunkios temos, kurią sudaro du žodžiai ir abu prasideda raide k. Kiek kainuos? Kuris kandidatas? Ne, ne tai. Pirmą kartą valingai ir taikliai įvardytą šį reiškinį išgirdau tik „Laisvės TV“ debatuose paskutinį ketvirtadienį iki rinkimų. Diskusiją nepatogiąja tema pasuko socialdemokratas ir žaliųjų lyderė. Diskusija truko tris minutes. Viskas.

Karti tiesa ta, kad ateinančioji kadencija bus paskutinė, per kurią sutelktinėmis pastangomis galime išsaugoti žmonių planetą dar daugmaž stabilią. Pagal dabartinę teršimo dinamiką, Paryžiaus klimato susitarimu nustatytam įsipareigojimui išlaikyti vidutinę temperatūrą pakilusią ne daugiau kaip 1,5 laipsnio galioti liko vos 5 metai – tai yra daugmaž tiek, kiek laiko turės ateinanti valstybės valdžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas