Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 02

Marijus Gailius: Kodėl aš, pradinuko tėtis, bijau į mokyklą

Ar ji mirs? Tokį mano pirmokas ištarė klausimą ankstyvą pavasarį. Klausė jis apie savo klasiokę. Jai trūksta oro, aiškino mano pirmokas, ji dūsta. Turbūt serga, tariau. Tikėkimės, greitai pasveiks, pridūriau.
 Mokykloje
Mokykloje / 123RF.com nuotr.

Paskui sužinosime, kad mokslo draugė per pamokas patiria panikos priepuolius. Paskui suprasiu, kad mano sūnui dar pusė velnio – mokykla sukelia „tik“ depresijos požymių. Paskui paaiškės, kad taip ir turi būti, kad taip paradoksaliai, anot mokyklos psichologės, veikia valstybinio ugdymo sistema. Sistema, iš kurios dauguma tėvų yra bejėgiai išsireikalauti bazinių gerovės ir saugumo sąlygų.

Pirmasis pusmetis praėjo sklandžiai. Žmogus išmoko rašyti, sudėti ir atimti, gamtos įvairenybių. Kartą su kitu vaiku apsistumdė, kitą kartą kažkuris neklaužada atėmė pietus – kur nepasitaiko.

Tuomet, ankstyvą pavasarį, klasėje kylančius rūpesčius it ranka nuėmė. Na, paviešėjo policija dėl galimo psichologinio smurto, bet kaip iš tikrųjų buvo, niekas iki šiol nežino. Viena mama, suprask, kelia bangas. Toliau – tyla.

O rytai virto pragaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi