Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paulius Jurkevičius: Svajonė apie geruolį turtuolį italą pasmerkta mirčiai

Nesakau, merginos, kad jūsų svajos susirasti Italijoje turtingą, meilų ir nebjaurų vyrą būtų taip jau visiškai neįmanomos. Pažįstu ne vieną lietuvę, kuri sėkmingai ištekėjo, susilaukė vaikų, gyvena sau laimingai Milane ar Romoje. Kasryt valgo saldų ragelį su marmeladu ir geria kapučino.

Bet Italijoje teko susidurti ir su kitokiomis istorijomis. Jose – vietoje kapučino putos – ašaros, sielvartas ir netgi kraujas. Italijoje nužudytų Lietuvos merginų istorijoje jau yra pavardžių. Jų nepriminsiu, nenoriu skaudinti artimųjų.

Man tos pavardės ir mano paties rašyti straipsniai apie liūdnus merginų likimus kaskart iškyla prieš akis, kai stoviu „Ryanair“ keleivių eilutėje Vilniaus oro uoste. Tiek čia dailių ilgakojų šviesiaplaukių su 10 kg nemokamo bagažo ir nepakeliamai daug žavingo gyvenimo vilties. Tiek čia nekantrumo greičiau pakilti ir nusileisti ten, kur vyrai ilgesingai sako komplimentus ir gundo „Salvatore Ferragamo“ kvepalais.

Šis žavingas gyvenimas vadinasi „sogno italiano“ – itališkoji svajonė. Mūsų klimatas šaltas, ten – šiltas.  Čia reikia valgyti šaltibarščius, ten – jūros gėrybes. Čia vyrai šiurkštūs, ten – galantiški.  Čia visi susiraukę, ten – juokas ir šypsenos.  Štai jums ir itališkoji svajonė. Pirmyn, bilietas tik į vieną pusę, Roma „Ciampino“ arba Bergamas – Milanas.

„Sogno italiano“ – ką tik ištarė raudonplaukė Milano teismo teisėja Ilda Boccassini. Ji teisė galantišką, turtingą ir nebjaurų italą – Silvio Berlusconį. Nuteis ar ne – pamatysime.

Bet itališkoji svajonė, kurią galbūt dar puoselėja merginos iš tam tikrų kraštų – jau nuteista.  Pikta kaip velnias Milano teisėja pavojingą mitą sudaužė į šipulius. Pasmerkė myriop ir be teisės į apeliaciją.

I.Boccassini vakar kalbėjo ne kaip teisėja, o kaip motina.  Motinos juk irgi kartais įniršta ir būna netgi pavojingos: tvoja nusivalkiojusioms dukroms su šluotkočiu per pakinklius be gailesčio, kad skaudėtų.

Bet itališkoji svajonė, kurią galbūt dar puoselėja merginos iš tam tikrų kraštų – jau nuteista.  Pikta kaip velnias Milano teisėja pavojingą mitą sudaužė į šipulius. Pasmerkė myriop ir be teisės į apeliaciją.

Motina – teisėja papasakojo mados sostinei ir visam likusiam pasauliui apie vieną merginą, patikėjusia itališkąja svajone. Ji tapo „sogno italiano“ auka.  Žinoma, vienai merginai buvo būdingas įgimtas rytietiškas gudrumas, ji negalvojo apie darbą, apie vargą, apie nuovargį, o apie tam tikrus mechanizmus, kurie padeda pakliūti į šou pasaulį. Vienos merginos vardas – Karima.  Pasakiško grožio marokietė, kritusi į akį galingajam „Fininvest“ koncerno savininkui Silvio.

Karima ar ne Karima – koks skirtumas.  Jos vietoje galėjo būti gudri Auksuolė arba racionaliai mąstanti Deimantė. Šioje didelių pinigų ir pirktos meilės istorijoje svarbu ne vardai ir ne tautybė. Aukščiausiame lygyje įvyko tai, ką visiems teisme papasakojo žiežula teisėja I.Boccassini. To, kas vyksta žemesniame lygyje, mes nežinome.  Arba sužinome tada, kai naujienų agentūros praneša apie itališkąją tragediją.  Atsiprašau, itališkosios svajonės finalą.

Negailestingoji teisėja Ilda pateikė itališkosios svajonės mechanizmą. Simpatiški, pagyvenę dieduliai, pasirodo, buvo apsukrūs grožio supirkėjai.  Grožio konkursas, kuriame dalyvavo ir laimėjo Karima – plikų šlaunų ir šiek tiek pridengtų krūtų vitrina.  Užburianti karjera, atsivėrusi iš skurdo bet kokia kaina trokštančiai ištrūkti Karimai vedė ne į rimtą darbo vietą, o į puošnų miegamąjį.

Piktoji Milano teisėja Ilda vakar labai aiškiai įvardijo šį reiškinį – prostitucinė sistema ekspremjero poreikiams patenkinti.

Ar buvo prostitucija, ar nebuvo tesiaiškina teisėja Ilda su turtuoliu Silvio. Jis sako, kad nebuvo jokios prostitucijos, parodė per savo televiziją sales, kuriose esą vykdavo nešvankios bunga bunga apeigos.  Viskas salėse tvarkinga, „Pirmyn Italija“ vėliavos iškabintos, ilgas stalas padengtas. 

Klausydamas žiežulos Ildos kaltinimo išvadų nė pats nepajutau, kaip pradėjau vargšo Silvio gailėtis.  Davė Karimai 57 tūkst. eurų, kad grožio saloną atsidarytų, o ne po gatves šlaistytųsi.  Gal ir tikrai nežinojo, kad ji – nepilnametė.  Gal nieko ten tarp jų blogo ir nebuvo. Gal.  Geruoliui turčiui Silvio dabar belieka laukti bausmės ir apgailestauti: „Vargšė Italija, kiek neapykantos joje“.

Vargšė Italija ir itališkoji svajonė. Vargšės karimos, auksuolės ir deimantės, laukiančios išvykimų salėje su „Ryanair“ bilietu į vieną pusę. Vargšės jų mamos, tikinčios, kad dukros išskris ir parskris, ir viskas bus gerai.

Apie tai, kaip su dukromis gali būti šiomis dienomis pasakoja nuožmi teisėja Ilda Milane.  Ir nereikia manyti, kad egzotiškas milijardieriaus teismo procesas Milane mūsų neliečia. Pasidairykime įdėmiau oro uosto išvykimų salėje, ir daug kas taps aišku. 

Griežtų mamų su šluota čia nesimato. Matosi tik merginos su mažais lagaminėliais rankose, išskrendančios į itališkąją svajonę.  Piktoji teisėja Ilda Milano teisingumo rūmuose kalba būtent joms.        

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas