Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Raimundas Celencevičius: Skurdžių partija

Pagaliau paaiškėjo, kam labiausiai reikia taip įkyriai Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho pirštos 1509 litų minimalios algos. Ogi – jo paties dešrų, konservų ir balsų darbininkams ir jų viršininkams.

Darbo partijos kandidatų į Seimą deklaracijos rodo, kad nemažai jų oficialiai uždirba ašaras, nuo kurių valstybei atseikėja tik trupinius. Bet iš tiesų gyvena visai neblogai ar turtingai. „Mes žinome kaip“, – giriasi rinkėjams V.Uspaskichas. Tikra tiesa, nepasiginčysi.

Galima tik stebėtis. Ne, ne V.Uspaskicho žinojimu, o valstybe, kuri leidžiasi atvirai ir įžūliai kvailinama bei apvaginėjama.

Grįžkime prie V.Uspaskicho balsų. Ne tų, kurių pirkimu įtariami jo partijos nariai, o tų, kurie dedasi skelbiantys laisvą žodį. Dedasi, nes „Balsas.lt“ grupė oficialiai priklauso niekam nežinomai moteriai, o iš tiesų grupės turinį reguliuoja Darbo partijos veikėjai. Pasislėpę už oficialių savininkų, nes Visuomenės informavimo įstatymas draudžia partijoms valdyti žiniasklaidos priemones.

Žurnalistai vienas po kito liudija, kad su Darbo partija siejamuose interneto portaluose bei spaudos leidiniuose jie oficialiai uždirba juokingas sumas, o didžiąją dalį užmokesčio gauna vokeliuose. Visa tai tęsiasi ne pirmus metus, bet Darbo inspekcijos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai neranda nieko nusikalstamo.

Pagal mokesčių inspekciją yra normalu, kad žurnalistas išgyvena per mėnesį  uždirbdamas tik šiek tiek daugiau nei 300 litų. Pagal Darbo inspekciją yra normalu, kad žurnalistas per dieną dirba tik 2 valandas (už kurias ir gauna tuos 300 litų), o likusias 6 ar 8 valandas šiaip sėdi biure, nes namuose neturi ką veikti.

Būtų juokinga, bet... Darbo partijos balsų žurnalistų algos atrodo padorios, jei jas lygini ne su šalies vidurkiu, o su šios partijos balsų vadovų algomis.

Nepamainoma V.Uspaskicho pagalbininkė Vitalija Vonžutaitė vadinama tikrąja su Darbo partija siejamos žiniasklaidos grupės šeimininke. Ji esą užsako muziką – ką girti, o ką peikti, ji ir pinigus už tai sumoka. Ir ką gi?

Deklaracijos rodo, jog V.Vonžutaitė, dirbama UAB „Horo.lt“ direktore, 2011 m. per visus metus gavo 14910 litų ir 29 centus pajamų, nuo kurių valstybei sumokėjo 1467 litus mokesčių. Kitaip tariant, per mėnesį V.Vonžutaitė, vadovaudama visam didžiuliam ūkiui, gaudavo vos po 1242 litus ir 25 centus. Iki V.Uspaskicho minimalios algos dar gerokai trūksta. Laimei, rinkėjai V.Vonžutaitę išrinko į Seimą. Už parlamentarės algą galės bent šviežio batono nusipirkti.

O štai kitai Darbo partijos blondinei – Živilei Pinskuvienei – gyventi dar sunkiau. Ji pluša komercijos direktore UAB „Danielita“, kuri leidžia laikraštį „Širvintų kraštas“ (žinoma, jis su Širvintų rajono savivaldybės tarybos nare Ž.Pinskuviene neturi nieko bendro).

Ž.Pinskuvienė deklaravo 2011 m. iš viso gavusi 4907 litus 78 centus pajamų, nuo kurių valstybei nesumokėjo nė cento mokesčio. Vadinasi, per mėnesį ji pernai uždirbo po 408 litus 98 centus. Kiek gauna „Širvintų krašto“ žurnalistai, nesinori net pagalvoti. O kaip jie išgyvena už savo grašius – baisu net paklausti. Ž.Pinskuvienės klausti neverta – ji deklaravo turinti turto ir santaupų gerokai daugiau nei už milijoną litų.

Valstybės institucijos ilgą laiką nematė jokio reikalo ko nors klausti Darbo partijos veikėjų. O jei dabar ir paklaus – špygą gaus, nes ši partija jau išmoko ir įprato gyventi ne pagal įstatymus – nemokėti mokesčių, pardavinėti žurnalistus tarsi prostitutes. Tad nėra ko piktintis, kad jos kandidatai perka rinkėjų balsus. Jie žino, kaip reikia gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas