Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
2022 11 07

Ramūnas Vilpišauskas: Ekspresas Berlynas–Pekinas nestoja Vilniuje

Praėjusią savaitę Vokietijos kancleris Olafas Scholzas su gausia verslininkų delegacija lankėsi Kinijoje. Vizitas signalizuoja, kad nepaisant blogėjančių Vakarų santykių su autoritarine Kinija, Vokietijos valdantieji palaiko šalies įmonių siekius dar labiau plėsti ir taip intensyvius ekonominius ryšius su šia svarbia rinka. Laikas parodys, ar taip jie neužlips ant to paties grėblio, ant kurio užlipo plėtodami energetinius ryšius su Rusija.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vokietijos aukščiausio lygio delegacijos vizitas Kinijoje įvyko netrukus po to, kai Kinijos komunistų partijos kongrese jos vadovas Xi Jinpingas buvo perrinktas trečiai kadencijai. Šis vizitas – pirmasis iš G7 šalių nuo pandemijos pradžios – susilaukė nemažai kritikos. Ne tik dėl pasirinkto vizito laiko, kurį galima interpretuoti kaip ženklą, jog Vokietijos valdantieji nori išsaugoti gerus santykius su vis labiau į autoritarizmą linkstančia Kinija.

„AP“/„Scanpix“/Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo susitikimas
„AP“/„Scanpix“/Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo susitikimas

Kritiškai įvertintas ir Vokietijos kanclerio nenoras derinti vizito su Prancūzijos prezidentu. Pastebėta ir tai, jog prieš kelionę į Kiniją Vokietijos kancleris leido Kinijos laivybos kompanijai COSCO įsigyti mažumą Hamburgo uosto terminalo akcijų, nors to nedaryti jį ragino ne tik Europos Komisija bei Vakarų partneriai, įskaitant JAV, bet ir dalis jo valdančiosios koalicijos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams